X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-0 Atletico Madrid

imageshack.us

Real Madrid je še enkrat več potrdil svoj primat na “El Derbi Madrileno”, saj Atletico Madrid ni zmagal na Santiago Bernabeu že vse od sezone 1999/2000. Beli so potrebovali vsega 19 minut, da so  si z dvema doseženima zadetkoma zagotovili zmago, s katero kraljevi klub ostaja na vrhu lestvice. Za zmago Reala sta bila natančna Carvalho in Özil, sicer pa je bil to že 146. madridski mestni derbi in kraljevi klub je zaslužena prišel do 80. zmage nad drugim največjim tekmecem.

Real Madrid je vedel, da mora za zmago pritisniti od samega začetka in zato so varovanci Joseja Mourinha začeli silovito. Beli so si hitro priigrali nekaj zrelih priložnosti za zadetek, do vodstva pa so le prišli v 13. minuti. Angel di Maria je podal v kazenski prostor, žoga se je pri tem odbila od Ujfalušija in prišla do Ricarda Carvalha, ki je v slogu napadalcev žogo rutinirano poslal v mrežo Davida De Gee. Igralci Atletica se še niso dobro pobrali po prejetem zadetku, ki so šest minut kasneje prejeli že nov zadetek. Razpoloženi Mesut Özil je z mojstrsko izvedenim prostim strelom iz desne strani presenetil gostujočega vratarja, ki je le s pogledom pospremil žogo v malo mrežico svojih vrat. Po odličnem začetku in visoki prednost Reala, se je “ogrel” tudi Atletico, ki je zaigral boljše, vzpostavil ravnovesje na igrišču ter si priigral tudi nekaj lepih priložnosti preko Reyesa, Agüera in Forlana. Kljub pritisku Atletica, je ostala mreža Reala v prvem polčasu nedotaknjena, kar gredo zasluge tudi Casillasu, ki se je med drugim izkazal z izvrstno obrambo ob strelu Reyesa, tako da je Real na odmor odšel z dvema goloma prednosti.

Takoj po začetku drugega polčasa je Higuain s fantastičnim volejem zadel vratnico in gostom nazorno nakazal, da si Real Madrid želi še več. Colchonerosi niso ostali dolžni in v 60. minuti je Forlan prav tako zadel vratnico. Beli so pustili gostom, da so prevzeli pobudo, medtem ko so se sami bolj osredotočili na protinapade. V nadaljevanju je Mourinho v igro poslal sveže moči, potem ko je namesto Higuiana vstopil Benzema, medtem ko si je Atletico še naprej prizadeval doseči zadetek za priključitev. Fenomenalno priložnost je imel Özil, potem ko se je po odlični podaji Marcela sam znašel pred gostujočim vratarjem, vendar je bil ta uspešnejši. Na drugi strani je Kun prišel blizu zadetka, vendar je tudi Casillas odlično posredoval. Na drugi strani je imel fenomenalno priložnost tudi Özil, ko se je po odlični podaji Marcela sam znašel pred gostujočim vratarjem, vendar je bil ta uspešnejši. Strelec vodilnega zadetka in igralec tekme Carvalho je v 82. minuti okrvavljen zapustil zelenico, namesto njega pa je priložnost dobil Raul Albiol, namesto utrujenega Di Marie pa je v igro vstopil še Diarra. V 87. minuti je Marcelo bil blizu tretjega zadetka, vendar je De Gea obranil njegov strel. Veliko priložnost je v zadnji minuti rednega dela imel še Sergio Ramos, vendar je z glavo streljal mimo gola, pred tem pa je navijače navdušil Cristiano Ronaldo z edinstveno podajo s hrbtom. Na koncu je ostalo pri rezultatu 2-0, s čimer je Real potrdil svoj primat v Madridu, ob enem pa ostaja še naprej na vrhu lestvice.

Stadion: Santiago  Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Mateu Lahoz
Real Madrid 2-0 Atletico Madrid
Carvalho 13., Özil 19.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us