X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je dan pred tekmo Copa del Rey, ko bo Real Madrid na Santiago Bernabeu gostil Murcio, spregovoril z mediji.

“V jutrišnji prvi postavi bodo Casillas, Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo, Canales, Granero, Pedro Leon, Benzema in še dva druga igralca. Copa del Rey bi morala imeti poseben pomen za vse Špance. Želimo, da bi ljudje bili navdušeni nad osvojitvijo tega naslova.”

“Naša tekma proti Murcii je naša najpomembnejša tekma v sezoni do sedaj, saj je edini, ki nas že lahko izloči iz tekmovanja. Če izgubiš eno tekmo v Ligi prvakov, to še ni usodno, saj jih moraš nato odigrati še pet. Če izgubiš eno tekmo v La Ligi je prav tako še v redu, ker ostane še 37 tekem. Jutrišnja tekma je še toliko bolj odločilna, glede na slab rezultat, ki smo ga dosegli na prvi tekmi. Izpadli bomo, če bomo izgubili ali če bomo remizirali z enakim številom golov. Naša edina možnost je, da zmagamo tekmo, naša dolžnost je, da se uvrstimo v naslednji krog in zato ne razmišljam o možnostih, da bi bili izpadli. Verjamem, da bosta dva gola bila dovolj. Murcia ima spektakularno obrambo.”

“Potrebujemo dobro podporo navijačev na Bernabeu. To potrebujemo. Igralci si zaslužijo malo več podpore in jutri bo lepa priložnost za navijače, da to tudi dokažejo.”

“Prvenstvo osvojijo sestava igralcev, ne ekipe, vendar pa vrhunski igralec lahko z lahkoto odigra 50 tekem, glede na današnje tehnike okrevanja in če ima dobro življenje v družbenem smislu. Sam moram dodati tudi to, da današnji igralci prve postave, so lahko že jutri igralci klopi. Imam združeno ekipo, kar je prispevek vsakega igralca, tako na igrišču ali na klopi. Ljudje veliko razpravljajo o rotacijah, vendar pa je utrujenost ponavadi bolj psihološka težava, kot pa fizična. Igramo dobro, zmagujemo naše tekme in imamo osnovno strukturo v tej ekipi, toda mediji našo manjše rotacije označujejo kot nekaj dramatičnega.”

“Letos bomo imeli dve brezplačni fantastični zimski okrepitvi. Gaga in Kakaja. Še vedno nista odigrala nobene tekme. Stvari potekajo v redu in zato ne govorimo veliko o igralcih, ki jih trenutno pogrešamo. Sta zelo pomembna za ekipo. Gago mora trdo delati in okrevati. Ni enostavno nogometašu, ko ne more igrati, še posebej, ko ima velika pričakovanja. Njegov čas bo še prišel.”

“Benzema igra zelo dobro. Ima veliko kvalitete in počne tisto, kar želimo od njega da počne. Jutri bo začel tekmo in rabili bomo njegove gole. To bo odločilna tekma in pričakujemo, da se bo pozitivno odzval na to. S časoma bo postal igralec prve postave, če bo nadaljeval z dobrim delom. Pedro Leon je potencialni igralec prve postave. Če bo želel imeti začetno mesto v prvi postavi, potem bodisi Di Maria ali Ronaldo ne bo mogel igrati. Ko vidiš to, potem boste razumeli, zakaj tako težko sploh igra. Njegov namen mora biti, da dobro izkoristi vsako minuto, ki jo dobi in da so njegove misli tam kot morajo biti in tam, kot so bile pred nekaj tedni.”

“Podaja Cristiana Ronalda s hrbtom proti Atleticu je bila spektakularna poteza, ki so jo že pokazali nekateri drugi igralci. Nekateri menijo, da je bila super, drugi spet ne. Cristiano mora živeti s tem, vendar pa se lahko za takšne poteze odločijo samo tiste, ki so jih tudi sposobni napraviti. Tisti, ki tega ne morejo narediti, tega ne bodo poskusili in on je eden redkih igralcev, ki lahko to naredi. Če ne bo on in še nekaj tistih drugi, ne bodo naredili tega, potem kaj takega ne bo naredil nihče drug. Ne kritiziram Raula Garcie ali Valera, ker je njuna ekipa izgubljala in zaradi tega nista marala te poteze. To potezo sta si razlagala kot nekaj negativnega zaradi svojih frustracij ob porazu. Razumem to, vendar tudi upam, da je bilo nekaterim od teh igralcev Atletica slabo glede poteze, ki jo je storil Diego Costa, ker je bila zelo grda.”