X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 5-1 Real Murcia

Jose Mourinho je želel, da španski igralci v njegovi ekipi, v zvezi z Copa del Rey dobijo dodaten motiv za dobro igranje in moštvo se je dobro odzvalo. Španec in igralec iz Realove šole, Eseteban Granero je dosegel spektakularen prvi zadetek že v 4. minuti, s katerim je navdušil vse na Santiago Bernebeu. Do konca tekma so za Real dosegli zadetke še Higuain, Ronaldo, Benzema (11m) in Alonso, medtem ko je za goste zadel Pedro (11m), s čimer se je Real uvrstil v osmino finala španskega kraljevega pokala.

Na žalost je bil sodnik Paradas Romero v središču pozornosti od svojega prvega žvižga naprej, saj je strogo kaznoval vsak štart belih, tako da je v prvih 37. minutah pokazal kar 4 rumene kartone. Vsekakor se je zapisal tudi v zgodovino španskega nogometna, saj je postal prvi sodnik v Španiji, ki je pokazal Jose Mourinhu presenetljiv rdeči karton v 39. minuti, potem ko Portugalec nikakor ni bil zadovoljen s sojenjem, čeprav je njegova ekipa vodila po fenomenalnem zadetku Granera že v 4. minuti. Izključitev Mourinha je ekipo še dodatno razjezila, tako da je svoje jezo usmerila v dosego drugega zadetka. V 45. minuti je po predložku Marcela dosegel zadetek Higuain, čeprav so igralci Murie protestirali pri sodniku zaradi domnevnega oviranja Sergia Ramosa, vendar je sodnik priznal zadetek in Real je na odmor odšel z dvema zadetkoma prednosti.

Na začetku drugega polčasa sta v igro vstopila Cristiano Ronaldo in Xabi Alonso namesto Canalesa in Higuaina. Real Madrid si je še naprej želel doseči še več golov in Murcia je delal vse kar je lahko, da jim je preprečevala to. V 60. minuti je Benzema skoraj dosegel tretji gol na tekmi, vendar je žoga zadela le prečko. 20. minut pred koncem tekme je v igro namesto Pedra Leona vstopil Di Maria in samo 5 minut kasneje je spektakularno podajo pred golom zaposlil Ronalda, ki mu ni bilo težko doseči tretjega zadetka na tekmi. Sodnik si je še vedno želel v ospredje tekme in se je tako odločil, da bo Arbeloi pokazal še drugi rumeni karton na tekmi, zaradi česar je moral Španec c 80. minuti zapustiti igrišče. Samo 2 minuti kasneje je Murcia prišla do strela iz bele točke, potem ko je v kazenskem prostoru z roko igral Alonso, Pedro pa je bil nezgrešljiv in znižal rezultat na 3-1. Kljub zadetku gostov, je bil Real še naprej tisti, ki je diktiral tempo tekme in samo 3 minute kasneje je tudi Real dobil priložnost za zadetek iz enajstih metrov, potem ko je bil znotraj kazenskega prostora nepravilno zaustavljen Di Maria. Benzema je izvajal najstrožjo kazen in dosegel že četrti zadetek belih na tekmi ter s tem dokončno pokopal vse upe Murcie o preobratu. Vendar pa to še ni bil zadnji zadetek na tekmi, saj je v 89. minuti prosti strel z roba kazenskega prostora izvajal Xabi Alonso ter tudi z nekaj sreče postavil končni izid tekme, 5-1, s čimer se je Real Madrid uvrstil v osmino finala kraljevega pokala, prav tako pa še vedno ostaja neporažen v tej sezoni.

Stadion: Santiago  Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Paradas Romero
Real Madrid 5-1 Real Murica
Granero 4., Higuain 45., Ronaldo 75., Benzema 85. (11m), Alonso 89.; Pedro 82. (11m)