X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sporting Gijon 0-1 Real Madrid

imageshack.us

Žaljive pripombe o Joseju Mourinhu, ki jih je izjavil trener Sportinga Preciados, so ustvarile sovražno vzdušje na stadionu El Molinon, toda beli so odgovorili na vse to z zmago. Real Madrid je imeli več možnosti za zadetek kot domačini in v zaključku tekme je Higuain eno od njih pretvoril v zadetek, s čimer so beli zabeležili že šesto zaporedno zmago v La Ligi ter s tem ostali na vrhu lestvice.

Sporting je tekmo začel grobo in zelo motivirano, čeprav je vse skupaj bilo že na robu pravil nogometa. Real Madrid je na drugi strani poskušal doseči hiter zadetek, da bi nekoliko ohladil ozračje na El Molinonu. Higuain je imel v 9. minuti lepo priložnost za vodstvo belih, vendar je zadel le vratnico. V preostanku prvega polčasa se praktično ni zgodilo nič kaj omembe vrednega, kjer so grobi prekrški igralcev Sportinga in protesti le teh, bili v središču pozornosti. Mogoče je potrebno za prvi polčas še omeniti priložnost Di Marie, potem ko mu je lepo podal Higuain, vendar je Argentinec le nastreljal domačega branilca.

Na začetku drugega polčasa je imel Di Maria ponovno odlično priložnost, vendar je tokrat njegov strel obranil vratar Juan Pablo (49′). Pet minut kasneje je Higuain le zatresel mrežo Sportinga in čeprav so kamere pokazale, da ni bilo prepovedanega položaja, se je sodnik Turienzo Alvarez odločil drugače in razveljavil regularen zadetek. V 65. minuti se je Mourinho, ki je sedel na tribuni in je njegovo delo ob igrišču opravljal Karanka, odločil, da spremeni sistem igranja v 4-4-2, saj je v igro vstopil Benzema, iz igre pa je odšel Di Maria. Tri minute kasneje je Higuain imel priložnost, potem ko se je znašel iz oči v oči z domačim vratarjem, vendar je bil Juan Pablo še enkrat več uspešnejši. Sporting je bil nevaren predvsem iz protinapadov in Sangoy je tako prišel blizu temu, da bi premagal Casillasa. Kljub temu pa je Real Madrid še vedno prevladoval na tekmi in tako imel tudi veliko priložnosti za zadetek, med drugim je z roba kazenskega prostora sprožil tudi Benzema, vendar je bil domači vratar znova uspešnejši (75′). V 82. minuti je domači vratar le naredil napako, ki jo je kaznoval Gonzalo Higuain. Po podaji Sergia Ramosa je najprej Benzema streljal z glavo, Juan Pablo je strel ubranil, nato pa izpustil žogo, ki jo je Higuain iz neposredne bližine v gol poslal Higuain. Sporting se je takoj odzval preko Barrala, ki je strejal z glavo iz okoli pet metrov, vendar se je s fenomenalno obrambo izkazal Casillas in odbil žogo. Za zadnje minute tekme se je Mourinho odločil, da sta namesto Higuaina in Ozila, v igro vstopila Lass in Arbeloa ter na ta način okrepiti obrambo in sredino. Tik pred zadnjim žvižgom je bil izključen še Botia, zaradi ostrega in nevarnega štarta nad Ronaldom, ki je drvel proti golu Sportinga.

Stadion: El Molinon (Gijon)
Sodnik: Turienzo Alvarez
Sporting Gijon 0-1 Real Madrid
Higuain 82.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us