X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Maradona

Potem, ko si je ogledal zadnji trening Real Madrid pred sobotno tekmo proti Athleticu, je Diego Armando Maradona opravil še intervju za Realmadrid.com, v katerem je spregovoril o zadevah, ki so povezane s kraljevim klubom.

Kakšne so vaše misli o trenerskih metodah Mourinha?
Senzacionalno. On pusti svojim igralcem, da se zabavajo, vendar je tudi najboljši pri izoblikovanju discipline znotraj ekipe. Vsi so med seboj veliki prijatelji, kar je prav tako zaradi Mourinha. Ko gledamo Real Madrid od zunaj vidim, da ekipo sestavlja veliko odličnih ljudi, vendar ne moremo dobiti občutek o odličnem vzdušje, ki je znotraj ekipe. Mourinho si pri vsem tem zasluži veliko pohval.

Kaj so vam povedali igralci, s katerimi ste govorili? Kaj meni o ekipi?
Kar sem videl, je bilo videti dobro. Preživel sem nekaj časa z Ronaldom, Pipo, Di Mario, Garayem in Ramosom, spregovoril pa sem tudi s Casillasom. Znotraj ekipe vlada odlično vzdušje. Trening je bil polno pozitivnih vibracij in vsakdo si je želel pri tem sodelovati. Mourinho je ustvaril znotraj ekipe “zdravo”a konkurenco. Navijači Real Madrid so sproščeni in vem kdaj niso. Pred tem so se osredotočili na imena igralcev in če je ekipa bila dovolj dobra. Sedaj pa navijači prihajajo na stadion mirni.

Kakšne so vaše misli o Mourinhu?
Je med dvema ali tremi najboljšimi trenerji na svetu skupaj s Pepom. Oba imata neverjetni karieri. Z Mourinhom sva prijatelja vse od kar sem ga obiskal v Italiji. Takrat sva se pogovarjala skoraj tri ure. Veliko mi je razložil o igralcih in o njegovih metodah. On spoštuje vse nogometaše. Trenerji ne smejo biti vedno priljubljeni v mediji ali pri navijačih, ampak moramo v prvi vrsti biti priljubljeni med našimi igralci. Če ima trener dobre odnose s svojimi igralci, bo potem imel dobre odnose tudi z navijači, mediji in s celim svetom.

Ali so vsi slabi stvari, ki se pišejo v medijih o njem upravičene?
Ne verjamem, da je prizadet. On je nad vsem. Mourinho zmaguje in počne tisto, kar misli, da je najboljše za Real Madrid in to počne z neverjetno osebnostjo. Zaradi tega si zasluži veliko pohval. Kdor razume ta šport ve, da treniranje ekipe ni enostavno, še posebej z igralci, kot so ti v Real Madridu. Več se ne more zahtevati od njega.

Ali menite, da bo Real Madrid letos osvojil Ligo prvakov?
Mourinho potrebuje čas, tako da bodo igralci razumeli drug drugega. To je tisto, kar se je zgodilo, ko je bil v Interju in tako je ekipa osvojila svoj prvi evropski naslov po več kot 50-ih letih. Če so ljudje potrpežljivi, potem sem prepričan, da bo Mourinho prinesel naslov Lige prvakov Real Madridu v najkrajšem možnem času.

Kako izgleda ekipa pred El Clásicom?
Ne verjamem, da je bilo že kdaj koli prej toliko na kocki. Barcelona igra dobro in ekipa Mourinha je trdna. Ta tekma bo tekmeca premaknila iz mrtvega teka. Pokazalo se bo, kako zanesljivi je Mourinho in nogomet Barcelone. Kdor bo igral z boljšim odnosom, bo zmagal.

In kaj menite o Copa del Rey?
Real Madrid se mora vedno uvrstiti v naslednji krog. Kar se je zgodilo proti Alcorconu je stvar preteklosti. Real Madrid je letos napredoval z dobrim nogometom in ima tako dobre priložnosti, da osvoji pokal.