X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Nepozabljiv na Stamford Bridgeu

imageshack.us

S šestimi naslovi Joseja Mourinha v treh sezonah pri Chelseaju, je Portugalec postal najuspešnejši trener tega angleškega kluba, kar jih je kdaj imel. Združenje ligaških mangerjev je v nedeljo priznalo dosežke Mourinha; uspeh so tudi praznoval in ga označili tudi za nepozabljivega na Stamford Bridgu.

Pri Chelseaju je Mourinho dvakrat osvojil Premier League v sezonah 2004/05 in 2005 /06. Prav tako je osvojil FA pokala v sezoni 2006/07, ligaški pokal v sezonah 2004/05 in 2006/07, kot tudi Community Shield v letu 2005.

Prvi ligaški naslov v sezoni 2004/05 je bil Chelseajev šele drugi naslov po 50-ih letih. V tistem času je Chelsea zabeležili tudi rekordno število osvojenih točk v kateri koli sezoni Premier League.

Na začetku sezone 2007/08 je Chelsea premagal Birmingham City 3-2, s čimer je postavil nov rekord, saj na 64 zaporednih ligaških tekmah ni doživel poraza. Omenjeni rekord je pred tem imel Liverpool med leti 1978 in 1981.

Jose Mourinho je sedaj ena od osrednjih znamenitosti v muzeju Chelseaja, kjer so tudi naslovi, ki jih je osvojil klub pod njegovim vodstvom, da jih lahko navijači občudujejo. Tudi zaposleni na Stamford Bridgeu še naprej cenijo dosežke sedaj “šefa” Madridist v Londonu. “Zahvaljujoč njemu smo doživeli enega najbolj uspešnih obdobij te ekipi, ki jih je kdaj imela,” je dejal eden, “Upajmo, da se vrne nekega dne.”

imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us