X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 5-1 Athletic Bilbao

imageshack.us

Real Madrid bo naslednji teden na prvi letošnji El Clásico odhajal kot vodilna ekipa prvenstva, potem ko je v soboto pred domačimi navijači s 5-1 premagal Athletic Bilbao. Beli so tako še brez poraza po dvanajstih odigranih tekmah, s čimer so tudi edina ekipa v La Ligi, ki še ni doživela poraza. Na tekmi je znova blestel Cristiano Ronaldo, ki je dosegel hat-trick, kot tudi Casillas, ki se je izkazal z nekaterimi odličnimi obrambami, kar je bilo dovolj, da so beli prepričljivo premagali Los Leonese.

Začetna postava Mourinho je delovala od začetka odlično. Vsak igralec je pomagal vsakemu in predanost vsakega na igrišču je bila vredna vsake pohvale. Kljub temu pa je verjetno najboljši znak zrelosti te ekipe, njena sposobnost diktiranja tempa tekme. V devetnajsti minuti je kraljevi klub prišel v vodstvo preko Gonzala Higuaina, ki mu je podal Angela Di Maria, Pipita je najprej opravil z dvema branilcema, nato pa je hladnokrvno z desnico streljal v spodnji levi kot gostujočih vrat in prvi na tekmi premagal Iraizoza. Deset minut kasneje bi Llorente skoraj izenačil, vendar je Casillas odlično posredoval. Real Madrid je odgovoril na zamujeno priložnost gostov preko protinapada. Higuain je potegnil po desni strani, v sredini lepo našel Özila, ki je z enim dotikom poslal žogo naprej do Cristiana Ronalda, ki je z roba kazenskega prostora z levico žogo poslal v spodnji levi kot (30′). Vodstvo je Realove igralce nekoliko uspavalo, kar je v 20. minuti izkoristil Llorente, čeprav je dosegel zadetek iz nedovoljenega položaja. Sodnik je zadetek priznal, kljub protestom in ekipi sta na odmor odšli z rezultatom 2-1 za beli balet.

Real Madrid je v drugem polčasu narekoval tempo igre, da bi tudi s tem preprečil, da bi tekma postale še bolj izenačena. Obramba ohranila zbranost, medtem ko je že napad preprečeval vsakršne hitre protinapade gostov, ki so večinoma igrali na Fernanda Llorenteja. V 56. minuti je Suseta nepravilno zaustavil Di Mario v kazenskem prostoru, tako da je Real dobil prvo enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvajal Sergio Ramosa ter povišal na 3-1. Real Madrid si je še naprej prizadeval doseči zadetek in v 62. minuti  je Cristiano Ronaldo s približno 30-ih metrov sprožil svoj sloviti “tomahawk”, katerega se je Iraizoz uspel komaj dotakniti. 30 minut pred koncem tekme je bila tako tekma praktično že odločena, vsaj kar zadeva zmagovalca. Z mislimi na Ajax in na Barcelono, je Mourinho na igrišče poslal nekaj svežih moči. Lass je vstopil namesto Khedrire, ki je čutil bolečine v mišici, Benzema je vstopil namesto Higuaina in Granero namesto Ozila. Kljub menjavam in vodstvu Real Madrid ni popuščal. Sergio Ramos je bil blizu drugega zadetka, vendar je njegov strel z glavo le za las zletel mimo gola. V sodnikovem podaljšku je Real dobil še eno enajstmetrovko, potem ko je bil nepravilno v kazenskem prostoru zaustavljen Granero. Drugo enajstmetrovko za Real na tekmi je nato izvajal Ronaldo, ki jo je tudi realiziral ter tako dosegel hat-trick.

Stadion: Santiago Bernebeu (Madrid)
Sodnik: Undiano Mallenco
Real Madrid 5-1 Athletic Bilbao
Higuain 19., Ronaldo 30., 62., 92./11-m, Ramos 57./11-m; Llorente 40.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us