X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Zidane

imageshack.us

Le nekaj dni potem, ko je bil imenovan za predsedniškega svetovalca za prvo ekipo Real Madrida, je Zinedine Zidane razpravljal o svoji novi vlogi v klubu.

Ali ste zadovoljni s svojim novim delovnim mestom?
Da, vesel sem, da imam mesto, ki me pripelje bližje klubu in tudi ekipi. Moja vloga bo čez čas vse bolj in bolj definirana. Zelo sem vesel, da sem tukaj. Čeprav nisem nova okrepitev, imam pa občutek te vrste. Poskusi bom sodelovati z ekipo tako, da bom deloval kot posrednik med predsednikom in ekipo.

Prosimo opišite vašo vlogo kot predsedniški svetovalec.
Z ekipo bom imel tesen odnos. Z ekipo bom potoval na tekme Lige prvakov in pri tem bomo začeli. Delamo le korak za korakom. Dnevno bom bil z ekipo tudi na Valdebebasu. Počasi bomo opredeli moje dolžnosti, vendar tisto kar je pomembno je, da bom imel tesen odnos z ekipo. Vse to mi bo služil dobro zato, ker je moja perspektiva gledanja treningov kot sedaj drugačna, kot pa ko sem bil igralec.

Kaj ste ste se pogovarjali z Mourinhom?
Hotel je, da bi imel to delo in danes je ta dan. Kasneje bova govorila tudi o tem, kaj vse lahko prispevam. Razpravljali smo o tem, kaj sploh vse je Real Madrid in kaj ta klub sploh pomeni. Odkar je prevzel mesto glavnega trenerja je naredil že veliko dobrega in zato ne potrebuje veliko pomoči.

imageshack.us

Ali ste pogrešali ta tako tesen odnos z ekipo?
Sem ga pogrešal ja. Od nogometa sem se upokojil pred štirimi leti in sedaj je pravi čas, da se ponovno vključim nazaj, saj je nogomet moja strast.

Pridružitev tej skupini pomeni, da se pridružujete ekipi, ki ji gre zaenkrat zelo dobro.
In sam se štejem med Madridiste, kar tudi sem. Vsi smo ponosni, da pripadamo temu klubu, ko vidimo kako igra ekipa. Bomo videli, kaj se bo še zgodilo. Ta ekipa ima še veliko prostora za napredovanje, saj je še zelo mlada in vem, da ima vse tisto, kar je potrebno za to.

Kaj mislite o Mourinhu kot trenerju?
Veliko je bilo že povedanega o njem. Mislim, da vse kar smo videli, da je ekip dosegla, da gre v veliki meri zahvala njemu. Sedaj morajo nadaljevati tako in ne smejo odnehati. Ta ekipa potrebuje zmage in prepričan sem, da bo Mourinho storil prav to. Ima na razpolago štiri leta, da doda nove trofeje na police in sam mu bom stal ob strani.

imageshack.us

Evropski pokal je vedno prednostna naloga Madridist. Vaš prvi izlet z ekipo bo v Amsterdam, kjer bo zapletena in pomembna tekma.
Tako je. Smo se že uvrstili v naslednji krog tekmovanja, vendar pa Real Madrid vedno igra na zmago. To je tudi glavna ekipna lastnost, kar se je dokazalo do sedaj že v domačem prvenstvu. Tukaj ni prijateljskih ali nepomembnih tekme. Ko ta ekipa pride na igrišče, si prizadeva zadeti že od prve minute naprej.

Ste navdušeni nad tem potovanju?
Sem že potoval z ekipo, vendar pa bo to moj prvi uradni obisk. Vsi bodo vedeli, da sem jaz zraven. To je novo poglavje v mojem življenju in zaradi tega sem zelo srečen. Prav tako sem vesel, da ekipi gre vse kot po maslu in zato hočem biti tam za njih.

Ste govorili že z igralci? Kaj ste jim povedali?
Smo že govorili in stvari potekajo dobro. Spoštujejo tisto kar sem dosegel na igrišču in sam spoštujem njih za to, kar oni sedaj počnejo. So zelo nadarjeni in še zelo mladi. Mislim, da lahko veliko prispevam s svojimi lastnimi izkušnjami.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us