X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Iker Casillas ambasador dobre volje ZN

Kapetan Real Madrida in španske reprezentance Iker Casillas je bil imenovan za ambasadorja dobre volje Združenih narodov razvojnega programa (UNDP). Casillas je vedno pokazal interes v zadevah, ki so povezane z bojem proti revščini,” je dejal tiskovni predstavnik UNDP Adam Rogers.

Stiki med vratarjem in programom Združenih narodov se je začel po zmagi Španije 11. julija na svetovnem prvenstvu leta 2010 v Južni Afriki. Iker Casillas bo tako sedaj delil naloge z nekdanjima igralcema Reala Zinedinom Zidanom in Ronaldom, kakor tudi z napadalcem Chelseaja Didierom Drogbajem.

Zidane, ki je potoval v Amsterdam z ekipo Real Madrida, je bil pobudnik kontaktov med kapetanom Real Madrida in UNDP. “Zidane je bil povezava med nami,” je dejal tiskovni predstavnik programa, ” in je vztrajal, da bi Casillas postal ambasador dobre volje. Še vedno smo v pogovorih glede tega, kaj bodo določene naloge, ki jih bo izvajal vratar.”

Iker Casillas je v zadnjih letih sodeloval s številnimi dobrodelnimi projekti, kot je pomoč tistim, ki jih je prizadel potres na Haitiju preko nevladnega organizacijskega načrta. V juliju 2009 je spremljal delegacijo organizacije Sanambele v Maliju, kjer se je spoznal Bourama, otrok ki ga je sponzoriral. Julija 2008, le nekaj dni pred osvojil evropskega naslov s špansko reprezentanco, je Casillas obiskal mesto Machu Pichu, da je preveril izgradnjo akademije.