X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Ajax 0-4 Real Madrid

imageshack.us

Na istem mestu, kjer je Real Madrid osvojil svoj sedmi evropski naslov, so si včeraj beli že priigrali prvo mesto v skupini G, potem ko so ponovno nadigrali Ajax, saj so domačini sredi Amsterdama klonili s kar 4:0. Benzema in Arbeloa sta dosegla prva dva zadetka, medtem ko je nato Cristiano Ronaldo zaokrožil večer z dvema zadetkoma in tako na svoji 54. tekmi v dresu Real Madrida dosegel že svoj 50. in 51. zadetek.

Glede na to, da so poškodovani Carvalho, Khedira in Higuain ter da sta Pepe in Di Maria začela na klopi, se je na zelenici stadiona Amsterdam Arena predstavila dodobra premešana prva postava kraljevega kluba. Albiol in Arbeloa sta zapolnila mesti v obrambi, Lass in Pedro Leon na sredini ter Benzema v konici napada. Ker je bila tekma veliko bolj pomembna za gostitelje, ki so za drugouvrščenim AC Milanom zaostajali zgolj za točko, je Martin Jol na igrišče poslal kar tri napadalce. Tekmo na amsterdamski areni je bolje začel Real, ki je imeli v 6. minuti prvo pravo priložnost na tekmi, a je Pedro Leon predolgo okleval s strelom in njegov strel so zaustavili branilci Ajaxa. Ozil, Cristiano Ronaldo in Benzema niso imeli veliko težav pri prebijanju obrambe domačih in po vsega 25. minutah je Real Madrid imel že šest strelov na gol, poleg tega pa se sodniki niso odločili za enajstmetrovko v njegovo korist, čeprav ne bi bilo prav nič narobe, če bi se odločili za najstrožjo kazen. Prvi zadetek je dolgo časa visel v zraku, zgodil pa se je devet minut pred koncem prvega polčasa, potem ko je po fantastični podaji s peto Mesuta Özila, čudovito v levi zgornji kot vratarja Stekelenburga zadel Karim Benzema ter tako dobro izkoristil ponujeno priložnost Joseja Mourinha. Real Madrid je še naprej napadal in trdo delo se je obrestovalo osem minut kasneje. Cristiano Ronaldo je izvajal prosti strel, vendar je pri tem zadel domači živi zid, žoga pa se je odbila do Arbeloe, ki je s pravo bombo iz več kot 25 metrov, tudi ob rahli spremembi smeri žoge El Hamdaouida, presenetila Stekelenburga ter postavil končni izid prvega polčasa.

Ples belega baleta na amsterdamski areni se je nadaljeval tudi v drugem polčasu, potem ko je Real še bolj pritisnil proti vratom Stekelenburga in že v 47. minuti je imel Cristiano Ronaldo lepo priložnost za tretji zadetek Reala, potem ko se je sprehodil skozi obrambo Ajaxa, vendar je njegov strel Stekelenburg ravno dovolj odbil, da se je žoga odbila le v vratnico. Martin Jol je že ob polčasu v igro namesto El Hamdaouia poslal De Zeeuwa, da bi zaustavil napade Reala, vendar pa je s tem izgubil v napadu tudi Ajax, saj si skoraj ni ustvaril nobene priložnosti, ki bi ogrozila vrata Casillasa, ki pa ni imel že v prvem polčasu nobenega dela. V nadaljevanju drugega polčasa so gostje iz Madrida še naprej nadzorovali potek tekme, saj je bilo v 60. minuti razmerje v strelih kar 15 proti 3 v korist Špancev. V 64. minuti je Mourinho osvežil nekoliko ekipo, saj je v igro namesto Pedra Leona poslal Di Madrio. V 69. minuti je Ajax preko Vertonghena skoraj zmanjšal zaostanek, a je Casillas njegov strel obranil. Odgovor Reala je prišel že minuto kasneje, ko je Di Maria na sredini ukradel žogo Enohu ter izvedel hiter protinapad. Argentinec je podal do Ronalda, ki je z bližine z levico dosegel svoj prvi gol na tekmi, kar je bil njegov že 50. zadetek v dresu Real Madrida. Po prekršku Emanuelsona nad Özilom, ki je pred tem mojstrsko preigraval, je devet minut pred koncem Ronaldo dosegel še en zadetek, tokrat z bele točke. Ob visokem vodstvu belega baleta je svoj uradni prvenec v dresu Real Madrida dočakal tudi Mateos, ki je vstopil na igrišče namesto Lassa, Canales pa je zamenjal Benzemaja. Ob koncu tekme sta zaradi zavlačevanja prejela druga rumena kartona in s tem posledično rdečega še Xabi Alonso in Sergio Ramos, vendar pa to ni vplivalo na končni izid tekme in Real si je s prepričljivo zmago 0-4 sredi Amsterdama, tekmo pred koncem skupinskega dela, zagotovil prvo mesto v skupini G.

Stadion: Amsterdam Arena (Amsterdam)
Sodnik: Craig  Thomson (Škotska)
Ajax 0-4 Real Madrid
Benzema 36., Arbeloa 44., Ronaldo 70., 81./11-m

imageshack.us imageshack.us