X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ronaldo & Alonso

Cristiano Ronaldo in Xabi Alonso sta za bwin.com spregovorila o prihajajočem El Clásicu proti Barceloni.

Cristiano Ronaldo:
“Kljub temu, da bo to pomembna tekma za obe ekipi, pa je to le še ena izmed tekem v prvenstvu. Imamo eno točko prednosti pred njimi in pred nami je težko gostovanje, vendar sem prepričan, da si bomo priigrali bo pozitiven rezultat. Ne gre za finale, saj je do konca sezone še veliko tekem.”

“So težka ekipa za premagati. To je praktično ista ekipa kot v preteklih letih, ki je še posebej močna na domačem igrišču. Prav tako so pokazale, da se bodo borili z nami za naslov prvaka. Delamo trdo in dobro. Vemo, da smo v dobri formi, zato bo dobra tekma.”

“Smo dve zelo različni, a tudi zelo podobni ekipi. Oboji smo dobri in se borimo za naslov La Ligi, toda igramo zelo različen nogomet. Mi poskušamo doseči nasprotnikov kazenski prostor kar se da hitro in zaključiti z zadetkom v najkrajšem možnem času. Imamo svoj prepoznaven stil igre, tako da nikogar ne posnemamo in prav zaradi tega bomo še naprej počelo to, kar počnemo, saj nam to prinaša dobre rezultate.”

“Užitek in čast je sodelovati s tako elitnim trenerjem, ki je osvojil že tako rekoče vse. Upam, da lahko Mourinho uporabi vse svoje izkušnje, da bo prinesel številne lovorike v Madrid. Naj na El Clasicu zmaga najboljša ekipa in ta ekipa bo Real Madrid.”

Xabi Alonso:
“Še vedno je veliko točk v igri in prepričan sem, da bomo mi in Barcelona imeli še kakšen spodrsljaj tekom sezone.”

“Imamo močne, hitre igralce v napadu, ki lahko dosežejo zadetek v vsakem trenutku, prav tako pa je bila naša obramba prav tako zelo trdna. Vedno je lažje branilcem nadzorovati tekme, ko ekipa igra na tako visoki ravni. Trenutno igramo dobro, vendar moramo še naprej napredovati. Ne želimo se ustaviti.”

“Barça je dobra ekipa. Imajo nadarjene igralce v napadu in ne smemo se osredotočiti le na enega igralca, ker bodo to s pridom izkoristili drugi. V zadnjih letih so osvojili številne lovorike, vendar se bomo z njimi spustili v pravi boj. Obe tekmi sta zelo pomembni, vendar je kljub temu še veliko drugih tekem, ki jih je potrebno odigrati.”

“Recept za uspeh je ta, da igramo kot ekipa in da smo močni na obeh koncih igrišča. To je način s katerim se zmaga na Camp Nou-u. Na igrišču se lahko zgodi marsikaj, vendar pa moramo igrati tako, če želimo zmagati.”