X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Higuain

Gonzalo Higuain je okreval po akutnih bolečinah v križu in je v intervjuju za španski športni častnik AS razpravljal o tem, kako navdušen pričakuje El Clásico.

“Če bomo želeli zmagati, potem bomo morali igrati, kot smo vedno do sedaj. V zadnjih letih tam nismo igrali slabo, tudi ko smo izgubili. Real Madrid lahko zmaga na Camp Nouu. Ključ do zmage je vršenje pritiska na sredini igrišča, saj se tam prava igral Barcelona zares začne in to je mesto, kjer se gibljejo najboljše.”

“Lepo bi bilo zadeti na Camp Nouu. Sam vedno doživljam vsako tekmo na enak način, vendar pa ima El Clásico nekaj več, ker ne moreš igrati na njem vsak dan.”

“Vsak od nas se dobro postavlja na igrišču, vendar ko se gibamo, vsak prevzame tudi mesto drugega. Smo dokaj dobro usklajeni. Lani nismo igrali s krili, medtem ko imamo letos dve fiksni krili, ki skrbita, da se naša igra začne na krilu, kar je zelo pomembno. Ozil je do sedaj bil zelo pomemben za nas. Ne govori še španskega jezika, vendar pa se samo s pogledamo razumemo drug drugega na igrišču.”

“Moj glavni cilj je doseganje zadetkov, toda če bo kateri drugi igralec iz ekipe, naprimer Cristiano, osvojil nagradno Pichichi, bi bilo to tudi dobra novica za vse nas. Cristiano je nepredvidljiv igralec. Njegova samozavest mu omogoča, da pokaže predstave, ki jih kaže na igrišču. Normalno vedno išče najboljšo možno rešitev.”

“Sedaj smo veliko bolj trdna ekipa in vsi se branimo. Tudi mi napadalci pri tem delamo veliko, kar nam pomaga, da smo postali bolj trdna ekipa. Mourinho je pripeljal do tega, da je napredovala in tako sedaj prejemamo manj golov in tako ne izgubljamo tekem. Vedno pove kar misli in to je vedno tudi najboljša možnost.”

“Že od malega vedno na igrišče stopim z levo nogo. Pogosto sem v kontaktu z Messijem preko sporočil, vendar pa ne govoriva o El Clasicu.”