X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je po zadnjem treningu pred jutrišnjim El Clasicom proti Barceloni, spregovoril z novinarji na tiskovni konferenci.

“El Clásico je očitno pomembna tekma, saj bomo igrali proti neposrednim konkurentu, tako da bi bile to točke, ki bi jih mi osvojili in oni izgubili. Kljub temu, kar koli se bo zgodilo jutri, bo še vedno ostalo 25 ligaških tekmah do konca sezone. Pričakujem lepo igro, v kateri bodo igralci pomagali sodniku in da bo nogomet bil v središču pozornosti.”

“Za Barcelono  ali za katera koli druga ekipo, ne bomo spreminjali naših delovnih metode. Do vseh naših nasprotnikov imamo enako spoštovanje. Barcelona je morda boljša od drugih ekip v La Ligi, vendar imamo enako spoštovanje do vseh in vedno moramo iskati njihove najšibkejše točke.”

“Na El Clásicu ne zmaga ekipa, ki je v boljši obliki ali ima za seboj boljši niz tekem. Motivacija za te tekme je drugačna. Težko mi je reči, da smo favoriti za zmago, ker smo v boljšem položaju na lestvici. Sam ne gledam na to tako. Moje izkušnje iz derbijev in El Clasicov mi govorijo drugače. Pred to tekmo mi po žilah ne teče takšen adrenalin, kot mi teče v izločilnih bojih Lige prvakov, kjer neuspeh pomeni, da že naslednjo tekmo lahko gledaš le na televiziji.”

“Moja ekipa je psihično dovolj močna, da v primeru jutrišnjega poraza nadaljuje z vero v sebe in zmagovati tekme brez razburjenja. Prvenstvo zahteva od nas, da igramo na najvišji ravni celih deset mesecev. Nočem spremeniti naše samozavesti, ne glede na to, ali bomo jutri zmagali ali izgubili. Po tekmi bom ostal miren, ne glede na to kaj se bo zgodilo.”

“Razlika med Real Madridom in Barcelono ter ostalimi ekipami v La Liga je takšna zato, ker omenjena dva kluba igrata zelo dobro in dokazujeta, da sta boljša od svojih ostalih nasprotnikov. Tudi ostale ekipe so kakovostne, saj smo mi tudi že remizirali, Barcelona pa je enkrat celo izgubila. To je dokaz, zakaj je tako težko osvojiti prvenstvo v konkurenci z Atletico Madridom in Villarrealom. Število točk, ki smo jih osvojili do sedaj pomenijo, da smo v dobri formi.”

“Rad bi se še vrnil v Barcelono kot trener Real Madrida, saj bi to pomenilo, da bom tukaj že več letih, po zaslugi dobrih rezultatov. Sam ne poznam nobenega trenerja, ki ga skrbi, kako ga bodo sprejeli navijači na gostovanju. Moja koncentracija ne bo padla, če so navijači proti meni. To mene ne zanima. Hočem igrati nogomet in uživati. To je vse.”

“Nisem zaskrbljen glede sodnika. Mislim, da je sodnik Iturralde navijač sodnikov in da ni navijač Barcelone. Lažje bo opravil svoje delo, če mu bodo igralci pri tem pomagali in težje mu bo, če mu ne bodo. Naš namen je pomagati sodniku pri sojenju.”