X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

FC Barcelona 5-0 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je v ponedeljek doživel svoj prvi poraz v sezoni in to prav na stadionu Camp Nou. Kljub slabi igri in s tem tudi slabemu rezultatu, pa je do konca sezone še veliko tekem in zaradi tega je prvenstvo še vedno odprto, kot je bilo pred tekmo na Camp Nouu.

Pri Realu se v prvi postavi ni znašel poškodovani Gonzalo Higuain, namesto njega je tekmo začel Karim Benzema. Začetek El Clásica je minil v močnem nalivu, ritem igre pa je bil že od začetka silovit. Barcelona je z visoko postavljeno formacijo takoj začela z narekovanjem igre in takoj nakazala, kako bo igrala na svojem igrišču. Prvi so zapretili domači v šesti minuti, ko je Messija poskusil z levico, kjer je lobal Casillasa, vendar je žoga zadela vratnico in se odbila nazaj v polje. V deveti minuti je Iniesta ostro podal v kazenski prostor, žoga se je od Marcela odbila le do Xavija, ki je rutinirano ugnal Casillasa. Real je poskušal nemudoma odgovoriti preko Di Marie, ki je streljal z roba kazenskega prostora, vendar je Valdes obranil njegov strel. Kmalu za tem je Cristiano Ronaldo prodrl po levi strani, podal v sredino, kjer je iskal Karima Benzemaja, a je Abidal s pomočjo Valdeza v zadnjem trenutku odbil žogo v kot. Ravno, ko se je zdelo, da bo Realu uspelo hitro odgovoriti z zadetkom, je Barcelona spet udarila. Xavi je lepo našel Villo na levi strani, ki je švignil mimo Sergia Ramosa in podal pred vrata, kjer je Pedro zlahka potisnil žogo v mrežo. Po vodstvu Barcelone z 2-0 je Realu uspelo najti ravnotežje in pri tem bil tudi nekoliko podjetnejši. V 35. minuti je Ronaldo s precejšnje razdalje s prostega strela le za malenkost zgrešil okvir vrat Valdeza, tri minute kasneje pa je bil Ronaldo znotraj domačega prostora pokošen s strani Valdeza, vendar je sodnikova piščalka ostala nema.

Pred začetkom drugega polčasa je Jose Mourinho iz igre povlekel Özila, v igro pa je poslal Lassa, saj je upal, da bo na ta način pridobil na posesti žoge, vendar je v 55. minuti Messi v prazen prostor podal Villi, ki je iz spornega položaja zadel in povišal prednost domačih na 3:0. Zadetek je povsem potolkel igralce Reala in že tri minute kasneje je Villa dosegel še en zadetek. Beli so še naprej igrali trdo tekmo, vendar pa jim prav nič ni uspevalo, medtem ko je na drugi strani Barceloni uspevalo prav vse. Gostitelji so v sodnikovem podaljšku prišli še do petega in s tem zadnjega zadetka na tekmi, potem ko je Jeffren izkoristil podajo Krkića, vendar pa se stvari na igrišču še niso zaključile. Sergio Ramos je bil izključen po prekršku nad Messijem in po prerivanju med igralci obeh ekip, ki je sledilo prekršku Ramosa. Vse kar lahko stori sedaj Real Madrid je to, da začne misliti v smeri naslednje tekme, ki bo že v soboto proti Valenciji. Nedvomno je to boleč poraz, čeprav je to šele prvi poraz Reala pod vodstvom Mourinha na 20. uradni tekmi in sezona je še vedno dolga. Če obstaja ekipa, ki se lahko pobere po takem porazu, potem je to Real Madrid.

Stadion: Camp Nou (Barcelona)
Sodnik: Iturralde Gonzalez
Barcelona 5-0 Real Madrid
Xavi 10., Pedro 18., Villa 55., 58., Jeffren 91.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us