X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Na že tradicionalni novinarski konferenci po tekmi, je Jose Mourinho dejal, da je optimističen glede svoje ekipe in o tem, da se bo njegova ekipa pobrala po ponedeljkovem porazu že na naslednji tekmi proti Valenciji.

“Sploh nisem ponižan. To je bil najvišji poraz, ki sem ga doživel v ligaškem tekmovanju. Težko ga je pogoltniti, saj nismo imeli niti možnosti za zmago. To ni eden tistih porazov, ki ti pusti slab okus v ustih, ker si nismo zaslužili poraza ali zato, ker je sodnik opravil svoje delo slabo ali zato, ker je žoga zadela le vratnico. Ena ekipa je igrala po najboljših močeh, druga pa ravno obratno. Bila je zaslužena zmaga in zaslužen poraz, zaradi česar je vse skupaj enostaven za pogoltniti.”

“Razlika med obema ekipama je prvenstvu, ki bo izenačeno vse do konca sezone. Barcelona je dovršen produkt, po mnogih skupnih letih igranja. Real Madrid je še daleč od tega in potrebuje še veliko časa, da bo dovršen produkt. Današnji rezultat ni razlika med obema ekipama. Rezultat je nagrada za ekipo, ki je igral dobro in kazen za ekipo, ki je igrala slabo. Enostavno je razložiti rezultat in ga pogoltniti. Seveda sem očitno užaloščen, saj nihče ne mara izgubljati, še posebej s tako veliko razliko.”

Upam, da ta poraz ne bo preveč psihološko vplival na ekipo. Po tekmi sem jim povedal prav to in da še ni odločeno. Kdo ve, če se bomo še vrnili na ta stadion v tej sezono? Lani sem tukaj izgubil z Interjem in nekaj mesecev kasneje smo se vrnili, na koncu pa smo igrali v finalu Lige prvakov, ki so ga oni lahko gledali le po televiziji. Moramo imeti karakter. Vedno sem povedal svojim igralcem, da lahko jočeš od sreče po zmagah na pomembnih tekmah. Ne moreš pa jokati, ko prejmeš štiri ali pet golov. Sedaj moramo poskrbeti, da bomo trenirali in garali še bolj zavzeto in zmagali naslednjo tekmo. Želel bi si, da bi bila tekma z Valencijo že jutri in ne v soboto. Po tako slabi tekmi moraš iti takoj nazaj na delo, igrati in zmagati.”

Podarili smo jim dva zadetka, ki sta bili skoraj smešna, ki pa sta bila naša krivda. Po zaostanku z 2-0 proti ekipi, ki je smrtonosna za protinapade imate dve možnosti. Lahko se zadovoljiš z 2-0, ali pa poskušaš še bolj vršiti pritisk. Barcelona je odigrala fantastično tekmo. Sam sem zaskrbljen le za svojo ekipo, ki je igral fenomenalen nogomet do zdaj. Danes smo igrali slabo in v soboto moramo dokazati, da je bil današnji rezultat le spodrsljaj in da se bomo vrnili na našo zmagovalno pot.”

“To ni bila napeta tekma. Nisem imel občutka, da lahko kako resnično pomagam. Poskušal sem med polčasom, vendar pa je bila tekma odločena, ko je Barcelona dosegla še tretji gol. Do samega konca tekme si nisem želel, da bi moja ekipa izgubila ravnotežje in dostojanstvo. Zgodaj sem opazil, da nimamo veliko možnosti in zaradi tega sem se počutil nekoliko nemočnega, saj nisem mogel doseči tistega, kar smo si želeli.”

“Razočaran sem, ker sem pričakoval veliko boljšo igro, vendar pa so razočarani tudi igralci. Pričakovali smo veliko več. Vsi smo čutili enako, vendar pa je sedaj tekma končana in nič več ne moremo storiti, medtem pa lahko od jutri naprej naredimo še veliko. Moramo počakati do naslednje tekme, čeprav imamo sedaj 2 točki manj kot vodilna ekipa.”