X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

UEFA izrekla kazen Real Madridu

Disciplinska komisija evropske nogometne zveze (UEFA) je izrekla kazen Real Madridu zaradi namernih izključitev ob koncu tekme z Ajaxom 23. novembra 2010. Jose Mourinho, Xabi Alonso, Sergio Ramos, Iker Casillas in Jerzy Dudek so tako prejeli kazni za nešportno dejanje, ki naj bi se zgodilo na tekmi 5. kroga v Amsterdamu.

Po uvedbi disciplinskega postopka v zvezi z domnevnim neprimernim ravnanjem trenerja Real Madrida José Mourinho in igralcev Xabi Alonsa, Sergia Ramosa, Ikerja Casillasa in Jerzya Dudeka na tekmi Lige prvakov skupine G proti Ajax iz Amsterdama v torek, 23. novembra 2010, je disciplinska komisija evropske nogometne zveze (UEFA) danes obravnavala zadevo in sprejela naslednje:

Trener Real Madrida José Mourinho ne bo smel opravljati svoje funkcije na dveh tekmah Lige prvakov, kjer bo počival le eno tekmo, saj je druga namreč pogojna kazen, če v naslednjih treh letih ne bo ponovil prekrška. Prav tako je tudi kaznovan s 40.000 evri kazni.

Igralca Xabi Alonso in Sergio Ramos bosta morala plačati 20.000 evrov, Iker Casillas bo moral plačati 10.000 evrov, medtem ko je Jerzy Dudek kaznovana s 5.000 evri kazni. Rdeča kartona, ki sta ju prejela Ramos in Alonso ostajata veljavna, tako da na naslednji tekmi Lige prvakov ne bosta smela nastopiti.

Disciplinska komisija je prav tako odločila, da mora denarno kazen 120.000 evrov plačati klub, torej v tem primeru Real Madrid.

Pri evropski nogometni zvezi (UEFA) so še zapisali, da ima Real Madrid sedaj tri dneve časa za pritožbo na omenjene kazni.