X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je na petkovi novinarski konferenci po treningu, razpravljal o tekmi tega vikenda proti Valenciji, za katero je tudi že namignil, kdo bo zaigral v začetni postavi. Prav tako je nekaj besed namenil porazu iz začetka tedna proti Barceloni in o globi, ki jo je naložena UEFA njemu in klubu.

“S Cristianom Ronaldom je vse v redu. Ima močan karakter in je odlično fizično pripravljen. Če ni tako poškodovan, da ne bi mogel igrati, potem je sposoben prenesti veliko in lahko igra z bolečino. Zaradi tega bo igral proti Valenciji.”

“Želel bi si, da bi bil Higuain na voljo za igranje, vendar pa to ni mogoče. Kot sem že dejal za Kakaja, tudi o Higuainu ne bom v prihodnje razpravljal. Počakal bom, da se vrne. Tukaj v Madridu je obiskal specialista in sam sem ga spremljal pri tem. Prav tako je zaprosila za drugo mnenje izven Madrida. Sedaj nimam Higuaina in zato on ne more igrati.”

“Benzema lahko igra ali pa ne. Lahko tudi rečem, da bi lahko igral Morata ali da ne bomo imeli napadalca. Benzema trenira dobro in na zadnjih tekmah je igral prav tako dobro. Zadnji dve tekmi je začel v prvi postavi in ima tako veliko minut v svojih nogah. Če želi Real Madrid igrati, torej zmagati in izgubiti, potem je pogled na akademijo in računanje na Morato, zanimiva izbira. Če je cilj takoj zmagovati in ne čakati za razvoj igralca, potem je pred Morato še dolga pot.”

“Nisem bil jezen na nikogar posebej v Barceloni, ampak sem bil razočaran nad samo tekmo. Özila sem vzel iz igre, ker sem mislil, da je to najboljše za ekipo. Marcelo je že imel rumeni karton, zato sem ga želel zaščititi, saj v ekipi nimam nobenega drugega levega bočnega branilca. Nobenih drugih motivov ni bilo pri menjavi Özila, ampak je bilo samo vprašanje tekme. Oba bosta igrala jutri, tako da nisem vzel Özila na piko.”

“S svojimi igralci sem v Barceloni govoril približno tri ali štiri minute in to je bilo vse. Vse se je končalo tam. Enostavno je obrniti novo stran, ker ekipa, ki je igral dobro, je tudi zmagala in si zaslužila to, medtem ko je ekipa, ki je igral slabo, tudi zasluženo izgubila. Če lahko mi dosežemo ekipam štiri ali pet golov, ne vem zakaj ne bi mogli tudi nam doseči pet golov? Če bom osvojil Ligo prvakov in se upokojijo, bo to to. Vendar pa, če si bom želel nadaljevati s treniranjem, potem veste, kako potekajo stvari v nogometu.”

“Moja babica je umrla že pred mnogimi leti, vendar se vedno spomnim, kaj mi je povedala. Moraš biti srečen, ko ti ljudje zavidajo in to je tisto, kar se velikokrat dogaja z mano. Vse to je normalno in zaradi tega sem vesel. Ne zanimam me, če obstaja eno pravilo za Mourinha in drugo za vse ostale trenerje. Kazen, ki mi jo je naložila UEFA je zgodovinska in glede na mojo babico je to medalja. Sam se ne smem dotakniti žoge, vendar pa se je drugi lahko. Sam ne smem zapustiti dela namenjenega trenerjem in drugi ga lahko … Ampak to je v redu.”