X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Real Madrid-Valencia

Real Madrid je v tej sezoni zmagal na prav vseh dosedanjih domačih tekmah. Nocoj, tekma se začne ob 22:00, bodo beli upali na novo zmago na Santiago Bernabeu, tokrat proti Valenciji. Jose Mourinho je že včeraj potrdil, da je Cristiano Ronaldo okreval po poškodbi gležnja in bo tako tudi začel tekmo v prvi postavi, medtem ko bosta tekmo morala izpustiti Ramos in Carvalho, zaradi kartonov.

STATISTIKI OBEH EKIP V LETOŠNJI LA LIGI
DOMAČE TEKME GOSTUJOČE TEKME
Mesto na lestvici Št. točk Št. tekem Z R P Št. tekem Z R P
Real Madrid 2 32 6 6 0 0 7 4 2 1
Valencia 5 24 7 4 2 1 6 3 1 2

Z – zmaga, R – remi, P – poraz

Jose Mourinho je prav tako tudi potrdil, da bosta v prvi postavi kraljevega kluba začela Ozil in Marcelo, ki sta bila na zadnji tekmi proti Barceloni zamenjana. Zaradi odsotnosti Ramosa in Carvalha, je portugalski trener na klopi Reala vpoklical mladega Morata in povratnika po poškodbi Garaya, ki je tako prvič v tej sezoni med vpoklicanimi igralca za tekmo.

Glavni cilj Valencie je, da se uvrsti tudi v naslednjem letu v Ligo prvakov. Ekipa je v odlični formi, potem ko je zmagala na zadnjih dveh tekmah proti Bursaporju v Evropski ligi in proti Almeriji v La Ligi. Na teh zadnjih dveh tekmah je Valencia skupaj dosegla kar osem golov (šest proti turški ekipi in dva proti Almeriji), zato bodo morali biti igralci Real Madrida zelo pozorni predvsem na Aduriza, Mato in Soldada (slednja dva sta prihajata tudi iz akademije Real Madrid), saj ti predstavljajo največjo grožnjo nasprotnikovim vratom.

Trener Unai Emery ne bo mogel računati na vratarja Cesarja in Moyo, kakor tudi ne na Topala, saj so vsi poškodovani. Emery prav tako ne bo mogel računati na branilca Mathieu in Davida Navarra, ki potrebujejo še nekoliko več časa, da prideta nazaj na želeni nivo forme.

REAL MADRID vs. VALENCIA V LA LIGI
Št. tekem Z R P DG PG
Real Madrid 75 57 9 9 178 71
Valencia 75 9 9 57 71 178

Z – zmaga, R – remi, P – poraz, DG – doseženi goli, PG – prejeti goli

Čast na začetke tekme bo tokrat pripadala Mariju Vargas Llosu, ki je letošnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost in predsednik študijskega programa Real Madrid na Univerzi Escuela de Estudios.

Verjetni postavi:

Real Madrid (4-2-3-1): Casillas; Marcelo, Albiol, Pepe, Arbeloa; Khedira, Xabi Alonso; Ronaldo, Ozil, Di Maria; Benzema.

Valencia (4-4-2): Guaita; Jordi Alba, Ricardo Costa, Maduro, Miguel; Juan Mata, Albelda, Tino Costa, Joaquín; Aduriz, Soldado.