X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-0 Valencia

imageshack.us

Nabito poln stadionu Santiago Bernabeu je včeraj videl novo zmago Real Madrida, potem ko so beli z 2-0 premagali Valencio. Publika je ves čas 100% podpirala ekipo, ki se je tako na najboljši način pobrala po bolečem porazu iz začetka tedna na El Clásicu.

Mourinho je nekoliko presenetil s prvo postavo, saj je Lass začel v prvi postavi, medtem ko je Benzema ostal na klopi. Na ta način je bil Cristiano Ronaldo glavni napadalec Reala, pri čemer je imel pomoč Ozila in Di Marie. Na drugi strani pa se je Valencia zanašala na svoje talente kot so to Mata, Joaquin in Jordi Alba. V prvem polčasu smo videli dokaj raztrgano igro, brez pravih priložnosti na začetku tekme, a ob koncu polčasa so beli le ujeli ritem in Khedira ter Cristiano sta bil tik pred odmorom blizu zadetka, vendar je Nemec najprej nastreljal gostujočega vratarja Guaita, medtem ko je prav v zadnjem napadu Ronaldo sicer fenomenalno streljal s peto, vendar je zadel le vratnico in moštvi sta na odmor odšli z rezultatom 0-0.

Na začetku drugega polčasa je imel Cristiano Ronaldo še eno priložnost za zadetek, a je gostujoči vratar še enkrat bil uspešnejši, saj je obranil strel in Real je dobil le kot. Minuto kasneje je imel fenomenalno priložnost hitri Di Maria, potem ko se je sam znašel pred Guaitom. Argentinec ga je poskušal lobati, a je Guaitar prebral njegovo namero in z lahkoto obranil strel. V 53. minuti je v igro namesto Khedire prišel Benzema, kar je pomenilo tudi spremembo v postavitvi kraljevega kluba, saj se je tako Ronaldo preselil nazaj na krilo, Karim pa je zaigral povsem v napadu. Francoz je kmalu po vstopu spektakularno streljal po podaji Ronalda, vendar pa je še enkrat več bil v vratih Valencije uspešnejši Guaita. V 66. minuti je Albelda prejel še drugi rumeni karton, zaradi česar je mogel predčasno pod tuš. Nato je prišel tudi trenutek resnice za Madridiste, potem ko je Ozil v 73. minuti lepo pripeljal žogo do roba kazenskega prostora, nato pa jo podal naprej do Ronalda, ki je z levico dosegel svoj prvi gol na tekmi. Minuto kasneje je Mourinho posegel po novi menjavi, saj je v igro namesto Ozila vstopil Granero. Soldado in Joaquin sta bila blizu zadetka za goste, vendar pa je Casillas v obeh primerih rešil kožo Reala. V 76. minuti je imel Di Maria znova lepo priložnost, vendar pa je bil nepravilno zaustavljen v kazenskem prostoru, a je piščalka sodnika Pereza Lasa ostala nema. Deset minut pred koncem je Mourinho Argentinca zamenjal z Diarrajem, saj je Portugalec na klopi Reala želel pridobiti na nadzoru igre na sredini in se s tem izogniti presenečenju v zadnjih minutah. V 87. minuti je sledila lepa akcija Ronalda, ki je na desni strani iz igre vrgel obrambo Valencije in z drugim zadetkom na tekmi potrdil, da je zmaga ostala v Madridu.

Stadion: Santiago Bernebeu (Madrid)
Sodnik: Perez Lasa
Real Madrid 2-0 Valencia
Ronaldo 73., 87.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us