X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Real Madrid – Auxerre

Kljub temu, da si je Real že zagotovil mesto med šestnajstimi najboljšimi ekipami v Evropi, kot vodilni v skupini G, ima Real Madrid še vedno veliko ciljev, ki si jih želi doseči v sredo proti Auxerru.

Beli lahko postanejo prva ekipa z doseženimi petimi zmagami in enim remijem v skupinskem delu Lige prvakov, potem ko je UEFA v sezoni 1999/00 uvedla skupinski del tekmovanja v Ligi prvakov. Če ne bodo prejeli zadetka, bi s tem popravili tudi svoj rekord, saj bi v tem primeru v skupinskem delu Lige prvakov prejeli samo dva zadetka. Na drugi strani ima Cristiano Ronaldo tudi priložnost, da postane najboljši strelec v skupini G, potem ko je trenutno na prvem mestu Ibrahimović s štirimi zadetki, Portugalec pa je dosegel le zadetek manj.

Madridiste so dosegle že 299 zadetkov v 15-ih sezonah Lige prvakov, vse od skupinskega dela pa do finala skupaj, tako da lahko varovanci Joseja Mourinha dosežejo mejo 300. zadetkov že proti Auxerru.

Tekmo bodo izpustili Casillas, Ramos in Xabi Alonso, kjer je vratar dobil počitek pred nadaljevanjem, saj je ekipa že v naslednji krog tekmovanja, zato bo kapetana v vratih zamenjal bodisi Dudek ali Adan. Ramos in Alonso nimata pravice nastopa, saj sta na tekmi proti Ajaxu prejela oba rdeč karton. Zaradi manjših poškodb pa bosta manjkala tudi Khedira in Di Maria. Med 18-imi vpoklicanimi igralci pa sta se tokrat znašla tudi mlada igralca iz druge ekipe Reala, Pablo Sarabia in Alvaro Morata.

Auxerre upa, da bo osvojil svojo drugo zmago v Ligi prvakov v tej sezoni in da bo tako osvojil tretje mesto v skupini, s čimer bi se uvrstil v Evropsko ligo. Njihov pogoj, da ostanejo v Evropi je ta, da morajo osvojiti boljši rezultat, kot pa Ajax proti AC Milanu na San Siru. Trener Jean Fernandez ne bo mogel računati na Hengbarta in Ndinga, medtem ko se vračata Chafni in Le Tallec.

Auxerre je trenutno na sredini lestvice v francoskem prvenstvu (13.), potem ko so imeli zelo slab začetek sezone in so bili že v coni izpada. V zadnjem krogu francoskega prvenstva je Auxerre igral proti Lensu, s katerim pa je na gostovanju le remiziral (1-1).

Real Madrid je proti francoskim ekipam v Ligi prvakov na Santiago Bernebeu zmagal šestkrat, trikrat remiziral in le enkrat izgubil. Poleg tega so beli premagali Auxerre (0-1) že na gostovanju v drugem krogu letošnjega skupinskega dela, potem ko je edini zadetek za Real prispeval Di Maria.

Verjetni postavi:

Real Madrid: Dudek; Marcelo, Carvalho, Albiol, Arbeloa; Lass, Diarra; Ronaldo, Granero, Pedro Leon; Benzema.

Auxerre: Sorin; Grichting, Mignot, Coulibaly, Dudka; Chafni, Pedretti; Birsa, Traoré, Oliech; Contout.