X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Kdo bo nasprotnik Reala v osmini finala Lige prvakov?

Znanih je vseh 16 udeležencev drugega dela nogometne Lige prvakov, med katerimi je tudi tokrat Real Madrid. Kdo bo letošnji nasprotnik Reala v osmini finala bo znano po žrebu, ki bo v petek, 17. decembra ob 12:00 v Nyonu, medtem ko se bo tekmovanje nadaljevalo v drugi polovici februarja prihodnje leto.

Real Madrid bo v prvem bobnu, kjer bodo tudi ostali zmagovalci skupin in sicer Tottenham, Schalke 04, Manchester United, Barcelona, Bayern München, Chelsea in Šahtar Donjeck. V drugem bobnu bodo drugouvrščena moštva skupinskega dela, ki so Inter, Lyon, Valencia, FC Köbenhavn, Roma, Marseille, Milan in Arsenal. Glede na pravila, ki veljajo pri žrebu, so mogočni nasprotniki belih samo Inter, Köbenhavn, Roma, Marseille in Arsenal.

Pravila tako pravijo, da so zmagovalci skupin nosilci žreba in se bodo pomerili z drugouvrščenimi ekipami, s tem, da se v osmini finala med seboj ne moreta pomerita kluba iz iste države in kluba, ki sta igrala v isti skupini. Ob tem veleva pravilo tudi, da bodo zmagovalci skupin igrali povratno tekmo osmine finala pred domačim občinstvom.

Zmagovalci skupin in s tem tudi Real Madrid, bodo tako prve tekme osmine finala igrali na gostovanju, ki bo na sporedu 15. in 16. februarja ter 22. in 23. februarja, medtem ko bodo povratne tekme na sporedu 8. in 9. ter 15. in 16. marca.