X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-0 Auxerre

imageshack.us

Benzema se je včeraj zapisal v zgodovino Real Madrida, saj je na tekmi Lige prvakov proti Auxerru dosegel 300. gol Reala v Ligi prvakov. Francoz je poleg tega dosegel še dva gola in tako dosegel svoj prvi hat-trick v dresu kraljevega kluba, en gol pa je prispeval Ronaldo, kar je pomenilo, da so beli s 4-0 zaključili letošnji skupinski del najprestižnejšega tekmovanja. Dudek se je izkazal z nekaterimi izvrstnimi obrambami, vendar pa je ob koncu prvega polčasa moral zapustiti igrišče, saj je prejel močan udarec v čeljust, tako da je Adan dočakal svoj prvenec v dresu Reala. Poleg Adana je svoj prvenec v dresu prve ekipe Reala doživel tudi mladi Sarabia, ki je takoj pokazal, da razpolaga z razkošnim talentom.

Domači so v tekmo krenili odločno, saj so Francoze pritisnili na njihovo polovico že v prvih minutah, do zadetka pa so beli prišli v 12. minuti. Večino dela je opravil že Cristiano Ronaldo na levi strani kazenskega prostora, potem pa je še odlično podal v srce gostujočega kazenskega prostora, kjer je bil najbolj spreten z glavo Karim Benzema, ki je brez težav prvič premagal francoskega vratarja Sorina. Po uvodnem zadetku so Realovi nogometaši nekoliko popustili in tako pustili gostom iz Auxerra veliko več prostora in tako so imeli kar nekaj lepih priložnosti za zadetek, s čimer bi si ohranili upanje za obstanek v Evropi. V vratih Reala se je odlično izkazal tudi Dudek, ki je zamenjal Casillasa, vendar pa je mogel pred koncem prvega polčasa svoje mesto zaradi poškodbe prepustiti Adanu, ki je tako prvič stopil med vratnice Reala. Kljub temu, da je bila francoska ekipa v drugi polovici prvega polčasa nekoliko boljše ekipa, pa je Real odšel na odmor z minimalno prednostjo.

Na začetku drugega polčasa je Real znova nevarno zapretil vratom francoske ekipe in v 49. minuti so beli povišali prednost, potem ko sta hitro akcijo izpeljala Marcelo in Cristiano Ronaldo, ki je z močnim strelom pod prečko dosegel svoj četrti letošnji zadetek v Ligi prvakov. Real Madrid si je po drugem goli želel še več in Marcelo je bil blizu novega zadetka Reala, potem ko je lepo preigraval, a je njegov strel le za las zgrešil cilj. V 72. minuti je prednost Reala znašala že tri gole. Lass je z dolgo podajo lepo videl vtekajočega Benzemaja, ta pa je nato z diagonalnim strelom še enkrat več premagal rojaka na vratih Auxerrea. Po zadetku je igrišče zapustil Cristiano Ronaldo, namesto njega pa je v igro vstopil mladi Pablo Sarabia, ki je tako doživel svoj prvenec v dresu Real Madrida, kakor tudi v Ligi prvakov. Sarabia je takoj pokazal svoj nesporen talent in se tudi izkazal z nekaterimi izvrstnimi potezami, tako da se ni prav nič ustrašil bremena igranja v prvi ekipi Real Madrida. Pomočnik trenerja Karanka je nato v igro poslal tudi Garaya, za katerega je bil to prvi nastop v tej sezoni po poškodbi, ki jo je utrpel na tekmi pred začetkom sezone proti Bayernu iz Münchena. V zadnji minut rednega dela tekme, je Benzema zaokrožil svoj fantastičen večer s svojim prvim hat-trickom v dresu Reala, potem ko je izkoristil napako gostujočega vratarja in z lepim lobom postavil končni izid tekme 4-0. Real Madrid je osvojil 16 od skupno 18-ih možnih točk v skupinskem delu ter nasprotnikom na šestih tekmah zabil kar 15 golov, medtem ko je prejel le dva, sedaj pa je pred njim osmina finala, ki je bila v zadnjih letih uročena za kraljevi klub.

Stadion: Santiago Bernebeu (Madrid)
Sodnik: Serge Gumienny
Real Madrid 4-0 Auxerre
Benzema 12., 72, 89, Ronaldo 49.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us