X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Adan

Antonio Adan je podobno kot Sarabia v kratkem intervjuju za španski športni častnik As, razpravljal o svojem debiju v dresu prve ekipi Real Madrida.

14 let ste sanjala, da boste dobili takšno priložnosti. Ali je bilo vredno?
Vedno se splača biti v Madridu, samo da odigraš eno tekmo v klub kot je ta, ki je tudi najboljši. Iker je prišel do mene v slačilnici, da bi me spodbudil, pri tem pa mi je tudi rekel, da sem pripravljen za to nalogo. Težko je dobiti takšno priložnost. V Real sem prišel pri 9-ih letih in svojega debija v dresu prve ekipe proti Auxerre seveda nikoli ne bom pozabil.

Prevzeli ste mesto Codine, Diega Lopeza, …
Sam sem delil si slačilnico z mnogimi od njih. Veliko sem se že naučil in upamo, da bom še naprej dobival priložnost. Škoda za Dudeka, ker sam treniram z njim vsak dan in je pri tem pravi profesionalec.

Poškodbe kolena vam je preprečila napredovanje, vendar pa vam je Mourinho zaupal, da vas potrebuje, kar je tudi rekel, da “je Adan se mora zavedati, da je tukaj njegova prihodnost.”
Trener mi je vse od prvega treninga naprej zaupal. Poškodba je sedaj več kot že pozabljena. Po tej poškodbi, smo se vrnili na visok nivo in sedaj gledamo samo naprejzaj v boj.

Zakaj govorite v množini?
Zaradi moje družine. Vedno je z mano in so bili z menoj že vrsto let, v dobrem in slabem. Moj brat je prav tako v mladinskih selekcijah v Madridu in bi vse dal, da bi igral na tem igrišču. Rokavice in dres bom shranil varno doma.

Vi, ki prihajate iz akademije, ali pod Mourinhom čutite drugačno obravnavo, kot v prejšnjih sezonah?
Ja, trener je prepeljal v ekipo tudi to zaupanje in tako vsi čutimo naklonjenost. Če se nam bo poškodoval igralec, vemo, da bo najprej pogledal po domačih mladih igralcih.