X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo, kralj drugih polčasov

Cristiano Ronaldo je postal sinonim za doseganje zadetkov v španskem prvenstvu. Portugalec je v dresu kraljevega kluba v tej dosegel že 17 golov na prvih 14-ih ligaških tekmah, kar pomeni, da v povprečju doseže 1,21 gola na tekmo. Še bolj impresivno pa je dejstvo, da je kar enajst zadetkov dosegel v drugem polčasu, kar je največ od vseh igralcev v La Ligi.

Po več kot sedemdesetih minutah igre, je bil rezultat med Real Madridom in Valencijo še vedno 0-0. Takrat je na sceno stopil sam Cristiano Ronaldo, ki je prevesil tehtnico na stran kraljevega kluba. Najprej je v 73. minuti znotraj kazenskega prostora zadel z levo nogo, pri čemer je bil gostujoči vratar Guaita brez moči. Vse dvome o zmagovalcu je v 87. minuti odločil kdo drug kot Ronaldo še z enim zadetkom, le da je tokrat po lepem preigravanju zadel z desno nogo. Real Madrid je tako osvojil nove tri točke, medtem ko je Ronaldo dosegel že svoj 17. gol v prvenstvu.

Dejstvo, da je Ronaldo dosegel večino svojih zadetkov v drugem polčasu, tako postaja že običajno v tej sezoni. V drugem polčasu tako v ospredje pride njegova odlična fizična pripravljenost, saj nasprotniki zaradi utrujenosti puščajo več prostora, medtem ko je Portugalec še vedno povsem svež, kot na začetku tekme. In prav to odlično izkorišča Ronaldo. Dokaz tega je to, da je od svojih 17-ih golov, dosegel kar enajst golov v drugih polčasih, s čimer je najuspešnejši v prvenstvu in mu tako zasluženo pripada naziv kralja drugih polčasov.

Cristiano ima tudi najvišji odstotek doseženih zadetkov v drugem polčasu, med desetimi najboljšimi strelci La Lige. S povprečjem 64,7% doseženih zadetkov v drugem polčasu, je za las boljši od Ville in Rossija, ki imata povprečje 62.5%, s tem da sta oba v drugem polčasu dosegla le pet golov od skupno osmih.

NAJBOLJŠI STRELCI LA LIGE
Igralec Ekipa Goli Goli doseženi v drugem

polčasu

Odstotek golov doseženih

v drugem polčasu

Cristiano Ronaldo Real Madrid 17 11 64.7%
Messi Barcelona 15 7 46.6%
Llorente Ahletic Bilbao 9 5 55.5%
Nilmar Villarreal 9 2 22.2%
Rossi Villarreal 8 5 62.5%
Villa Barcelona 8 5 62.5%
Higuain Real Madrid 7 4 57.1%
Trezeguet Hercules 7 2 28.5%
Forlan Atletico Madrid 6 3 50%
Valdez Hercules 6 2 33.3%