X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Zaragoza – Real Madrid

V poskusu, da ostane še naprej neporažen v decembru, bo Real Madrid danes gostoval pri trenutno zadnje uvrščeni ekipi Zaragoze, kar bo tudi zadnje gostovanje kraljevega kluba v letu 2010. V ekipo se vrača Carvalho, medtem ko bosta zaradi poškodbe manjkala Ramos in Khedira. Med drugim bo Casillas odigral že svojo 400. ligaško tekmo, ki jo bi vsekakor raje zaključil z zmago.

Real Madrid želite zaključiti leto 2010 v velikem slogu, z zmagami. Po zmagi proti Valenciji (2-0) in Auxerru (4-0), je sedaj njihov naslednji cilj, prvi od treh v tem letu, premagati Zaragozo.

STATISTIKA OBEH EKIP V LETOŠNJI LA LIGI
DOMAČE TEKME GOSTUJOČE TEKME
Mesto na lestvici Št. točk T Z R P T Z R P
Real Madrid 2. 35 7 7 0 0 7 4 2 1
Zaragoza 20. 9 7 1 2 4 7 0 4 3

T – število odigranih tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz

Na zadnji gostujoči tekmi v tem letu, bo Jose Mourinho lahko zopet računal na Ricarda Carvalha, ki je izpustil zadnjo tekmo zaradi kazni dosežene kvote rumenih kartonov. To je vsekakor dobra novica iz tabora Reala, glede na to, da Portugalec ne mora računati na kar sedem igralcev. Sergio Ramos je zadnji v nizu, ki se je pridružil Dudeku, Khediri (Nemec je dosegel tudi kvoto petih rumenih kartonov), Canalesu, Higuainu, Gagu in Kakaju na listi poškodovanih igralce Real Madrida. Tekma bo nekaj posebnega za Casillasa, saj bo kapetan Real Madrida na La Romaredi odigral že 400. ligaško tekmo, ki jo seveda želi praznovati z zmago.

Zaragoza ima štiri točke manj, kot ekipe, ki niso več v coni izpada, zato upa, da bo prihod trener Javiera Aguirra prinesel v ekipo nov zagon za nadaljevanje sezone. Po slabem mesecu dela, je mehiški trener poskušal ponovno vzpostaviti zmagovalno miselnost znotraj ekipe, ki konec koncev ni tako slaba, kot govori trenutni položaj na lestvici. Edmilson, Lafita, Jorge Lopez, Sinama Pongolle in Ander Herrera imajo veliko talenta v sebi, vendar pa jim zaenkrat ni uspelo nositi bremena celotne ekipe.

REAL MADRID vs ZARAGOZA V LA LIGI
T Z R P DG PG
Real Madrid 112 71 22 19 237 130
Zaragoza 112 19 22 71 130 237

T – število odigranih tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz, DG – doseženi goli, PG – prejeti goli

Verjetni postavi:

Zaragoza (4-1-4-1): Leo Franco; Paredes, Jarosik, Lanzaro, Diogo; Edmilson; Bertolo, Gabi, Ander, Lafita; Sinama P.

Real Madrid (4-2-3-1): Casillas; Marcelo, Carvalho, Pepe, Arbeloa; Xabi Alonso, Lass; Cristiano Ronaldo, Ozil, Di Maria; Benzema