X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Zaragoza 1-3 Real Madrid

imageshack.us

Goli Özila, Cristiana Ronalda in Di Marie so v nedeljo popeljali Real Madrid do zmage nad Zaragozo na stadionu La Romareda. Pri tem je potrebno povedati tudi to, da je Ronaldo tako dosegel že svoj 18. gol v prvenstvu na 15-ih tekmah. Prav tako je bila ta tekma nekaj posebnega za Casillasa, ki je odigral že svojo 400. ligaško tekmo, v spominu pa bo tekma ostala tudi mlademu Morati, saj je debitiral v dresu prve ekipe Real Madrida.

Real Madrid je uspešno zadržal začetni pritisk domačih, ki je trajal 10 minut in samo pet minut kasneje, je Real že prevzel vodstvo, potem ko je zadel Özil. Marcelo je na sredini igrišča sprejel prefinjeno podajo Cristiana Ronalda s peto, Brazilec je lepo na desni strani opazil samega nemškega vezista ter mu podal, s čimer se je Nemec sam znašel pred vratarjem Leom Francom, ki ga je na koncu tudi rutinirano premagal. Zaragoza se po zadetku nikakor ni mogla pobrati v prvem polčasu, njene možnosti pa so se zelo zmanjšale še ob koncu prvega polčasa, ko je Cristiano Ronaldo z izjemnim prostim strelom zatresel mrežo Lea Franca, ki je le s pogledom pospremil žogo v gol.

Beli so svoje vodstvo še povečali že v drugi minuti druega polčasa, potem ko je Xabi Alonso z dolgo podajo zaposlil v napadu Di Mario, ki je ušel dvema domačima branilcema, za zaključek pa je še z lobom premagal domačega vratarja, ki je še tretjič na tekmi moral priznati nemoč v primerjavi z Realovi igralci. Z dvema novima igralcema na igrišču, je Zaragozi uspelo nekoliko znižati rezultat, potem ko je Ramirez Dominguez pokazal na belo točko, saj je Carvlahko nepravilno zaustavil Bertola v svojem kazenskem prostoru. Najstrožjo kazen je izvajal Gabi ter jo tudi realiziral in v 56. minuti tekme je na semaforju pisal rezultat 1-3 za kraljevi klub. Mourinho naložil svojim igralcem, da morajo še naprej pritiskati na domače igralce ter zadržati posest žoge v svojih nogah ter pri tem igrati na hitre protinapade. Tudi potem, ko je Benzemaja na igrišču nadomesti Granero, je Real Madrid imel še vedno več priložnosti za zadetek, kot pa domača ekipa, ki ni resneje ogrozila vrat Casillasa. Lass, ki je zamenjal poškodovanega Khediro, je odigral zelo dobro tekmo na obeh koncih igrišča in je tako bil povsod prisoten. Ko je bilo že zdavnaj vse odločeno, je v igro prišel mladi Morata, kar je bil njegov debi v dresu prve ekipe Real Madrida in že ob prvem stiku z žogo bi skoraj dosegel zadetek.

Na zadnji ligaški tekmi v letu 2010, bo Real Madrid na domačem Santiago Bernebeu gostil ekipo Seville, kjer pa poleg poškodovanih ne bosta morala igrati tudi Marcelo in Xabi Alonso, saj sta proti Zaragozi izpolnila kvoto rumenih kartonov.

Stadion: La Romareda (Zaragoza)
Sodnik: Ramirez Dominguez
Real Zaragoza 1-3 Real Madrid
Gabi 54. (11m); Özil 15., Ronaldo 44., Di Maria 47.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us