X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Casillas prejel Zlato rokavico

imageshack.us

Iker Casillas je bil v torek v Nemčiji, kjer je prejel nagrado Zlata rokavica, potem ko je bil s strani mednarodne nogometne zveze (FIFA) izbran za najboljšega vratarja na svetovnem prvenstvu 2010 v Južni Afriki.

“Velika čast je prejeti to nagrado. Ta me pripelje do spoznanja, da moje delo ni ostalo neopazno. Z osvojitvijo svetovnega naslova, sem si izpolnil velik osebni cilj. To je bilo nekaj, o čimer sem sanjal že kot otrok in ko sem videl igralce, kot so Dunga, Cafu, Zidane in Cannavaro, ki so sami dvig pokal svetovnih prvakov, saj sem vedno mislil, da bi bilo nemogoče za mene. Vendar pa naj je na koncu tudi to uspelo doseči,” je dejal Casillas.

Vratar Madridist je v Južni Afriki prejel samo dva zadetka in na sedmih tekmah svetovnega prvenstva, kar petkrat ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Poleg Casillasa je Diego Forlan prejel še nagrado Zlata žoga, ki jo prejme najboljši igralec svetovnega prvenstva in in Thomas Müller, ki je prejel Zlato kopačko, saj je bil najboljši strelec prvenstva v Južni Afriki.

STATISTIKA CASILLASA NA SP V JUŽNI AFRIKI
Št. tekem Minute Obrambe Št. prejetih golov Rumeni kartoni
7 660 17 2 0

Casillas se je tako pridružil izbrani skupini vratarjev, ki so že pred njim osvojili omenjeno nagrado, vključno z Michelom Preudhommom, Fabienom Barthezom, Oliverjem Kahnom in Gianluigijem Buffonom.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us