X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Alonso

Xabi Alonso je opravil intervju na radiju Cadena Cope.

“Nisem zaskrbljen glede tega, ker bom manjkal na naslednji tekmi. V ekipi so igralci, ki so pripravljeni, da me nadomestijo. Lass je zadnjič odigral odlično tekmo in Khedira igra prav tako zelo dobro. Sta različna igralca, vendar pa se moja vloga v ekipi nikoli ni spremenila glede na to, s katerim sem igral. Lass in Khedira pokrivajo več igrišča kot jaz. Sam moram ostati bližje svojim soigralcem in jim pomagati kolikor jim lahko. Da imam pred seboj Ozila, mi zelo ustreza moji igri, saj se on giblje več kot jaz in se tako znebil nasprotnikov, ki pokrivajo prostor med linijami. Sam se lahko povežem z njim z dolgimi podajami.”

“Igranje direktne igre ima svoje prednosti. Potencial in nepredvidljivost naših napadalcev je zelo težko najti. Tekom tekme se trudimo večkrat ustaviti nekoliko igro, da bi imeli boljši nadzor nad potekom igre, ki jo igramo in da tudi tu pa tam dobimo malo predaha. Verjamem, da vsi delamo dobro. Mi vezisti in branilci imamo koristi od celotne ekipe, saj nam vsi pomagajo. Zaradi tega smo bolj sveži tako v obrambi, kot tudi v napadu, kar je odlična novica za vse nas.”

“Tako Mourinho, kot tudi Del Bosque si zaslužita, da bi prejela nagrado FIFA za najboljšega trenerja leta. Mourinho je zelo dober v analizi in popravku razmer med samo tekmo. Misli o težavah, ki bi lahko nastale že preden se sama tekma celo začne in tako vedno najde rešitev za te težave. Z njim se lahko vedno pogovoriš o vseh dvomih, ki jih morda imaš. Verjamem, da se bomo od njega še naučili veliko stvari.”

“Mourinho ima zelo jasno osebnost in to je tudi pokazala v drugih ekipah, ki jih je treniral. On ve, kako mora ravnati z ekipo tako na, kot tudi izven igrišča. Počutimo se udobno in smo zelo zadovoljni z njim. Ko govorimo z njim, iz tega vedno pride nekaj dobrega in to tudi takrat, ko te hvali ali kritizira.”

“Lani je bilo precej nenavadno, da sta se le dve ekipi borili za zmago v La Ligi. Imeli smo dobro sezono, vendar pa je imela Barcelona še nekoliko boljšo. Tudi v letošnji sezoni so stvari podobne, vendar pa mislim, da so tukaj še druge konkurenčne ekipe, ki so prav tako zelo dobre. Vsaka ima svoje cilje, vendar pa vsi delimo enako intenzivnost in željo po zmagi.”

“Poštena kazen za to, kar se je zgodilo na tekmi proti Ajaxu je ta, da dobiš prepoved igranja na eni tekmi. To je to. Finančna kazen nima nič opraviti s tem. Menim, da je bilo na koncu stvar dobro rešena.”

“Če bi zmagali v La Ligi in v Liga prvakov, bi bilo tako, kot bi se uresničile sanje. Sam moram še vedno osvojiti prvenstvo, saj sem bil že drugi z Real Sociedadom, Liverpoolom in Real Madridom.”

“Bil sem zelo ganjen in navdušen, da sem prejel nagrado Zlati boben v San Sebastianu. Na bobne sem velikokrat igral, ko sem bil še otrok na lokalnih praznovanjih. To je zelo posebna nagrada za vse nas, ki smo se rodili tam.”