X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je dan pred tekmo proti Sevilli na Santiago Bernebeu, na novinarski konferenci spregovoril z mediji. Trener je prosil navijače, da v podporo ekipe povsem zapolnijo stadion.

“Tekma proti Sevilli je vredna treh točk, ne glede na manjkajoče igralce v obeh ekipah. Obe ekipi si želita zmagati zaradi različnih razlogov. Naši navijači morajo vedno narediti razliko in zato so nam vedno v podporo na domačem igrišču. Pred novim letom moramo odigrati še dve tekmi, ki sta prav tako pomembni. Če lahko to storim, bi prosil navijače, da pridejo na stadion na obeh tekmah. Mi bomo dalo od sebe vse na obeh tekmah in navijači nam bodo s svojo podporo pomagali zmagati.”

“Gregorio Manzano je trener Seville, ekipe s kakovostnimi igralci. Imam veliko spoštovanje do njega in do njegove ekipe. Pred tekmo ga bom pozdravil, tako kot pozdravim vsakega drugega trenerja na mojem stadionu.”

“Govorice okoli odnosa Cristiana in Casillasa so nastale, da se poveča naklada časopisov, glede na to, da ni trenutno pravih zanimivih novic. Nekatere novice, ki so prav tako izmišljene, kot so to domnevne okrepitve, povzročijo veliko manj škode podobi igralcev in to je vse kar je. V moji ekipi ni nobenih težav. Ne želimo igrati te tekme, vendar pa imam za povedati, da ni nikakršnih notranjih sporov.”

“Zdravstveno osebje se zaveda, da naj manjkajo nekateri igralci in da bilo okrevanje vsaj enega igralca za nas, še kako zelo pomembno. Sergio Ramos je pripravljen in hoče igrati, tako da tudi bo. Imel je dovolj časa, da je okreval med počitkom, tako da upajmo, da ne bo imeli nobenih težav med tekmo. Storil je vse kar je lahko, da bi ponovno zaigral, kar kaže, da je pravi pravi kapetan ekipe in trd delavcev.”

“Arbeloa bo začel tekmo. Vedno odigra dobro, ne glede na katerem položaju igra in zato je odličen igralec v tej ekipi. Njegove predstave so odlične. Igralci si zaslužijo mesto v začetni postavi z dobrim delom na treningih in z dobrim igranjem tekem.”

“To je bilo najboljše leto v moji karieri. Če bi lahko leto 2010 ocenil z ocenami od 1 do 10, bi si dal oceno 11. V lanski sezoni sem osvojil vse, kar se je dalo, sedaj pa imam še vedno odprte vse možnosti za osvojitev naslovov v Real Madridu. Špansko prvenstvo še ni odločeno, še vedno pa tekmujemo tudi kraljevem pokalu in v Ligi prvakov. Prav tako smo bili najboljša ekipa v skupinskem delu Lige prvakov, tako da je bila ta sezona do sedaj za nas praktično popolna.”

“Dobro bo za Benzemaja, da bo igral, če ne bomo imeli težav med tekmo. V zadnjih 20-ih minutah tekme proti Zaragozi nisem potreboval napadalca, ker smo si že zagotovili zmago 3-1. Težave se lahko pojavijo, če bomo izgubljali ali bo samo remi in bo do konca ostalo samo malo časa, saj bi me to prisilo, da bi zaigrali še z bolj napadalnejšo postavo. Zato moram dobro preštudirati tekmo, da se odločim, ali bom uporabil Benzemaja v začetni postavi, ali ga bom obdržal na klopi. Za njega je boljše da igra, vendar pa enako velja tudi za Cristiana Ronalda in Di Mario.”

“Kaka je komaj čaka, da se je že danes lahko pridružil treningom ekipe. Želimo si, da še naprej trenira s svojimi soigralci do srede. Želimo mu tudi, da bo po premoru še večkrat lahko treniral z ekipo, tako da bo lahko spet igral, ali bil vsaj na klopi do sredine januarja.”

“Pritisk v resnici ne vpliva name. Od njega sem veliko bolj trpel v Italiji, kot pa tukaj. V Italiji sem moral po končani tekmi kar 90 minut odgovarjati na vprašanje novinarjev. Edina stvar, ki jo moram storiti tukaj je ta, da rečem enemu od mojih kolegov iz drugih ekip, ko imam novinarsko konferenco, saj so nekatere od njih bolj ranljivi, zato si želijo sami izbrati čas, ko bodo imeli svojo novinarsko konferenco. Tukaj delamo zelo dobro in vsi gledamo v isto smer, z istim slogom obravnavanja medijev. Nikoli se ne bom naveličal tega sistema.”