X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Real Madrid-Sevilla

Real Madrid bo danes proti Sevilli, odigral svojo zadnjo ligaško tekmo v letu 2010. Ekipa iz juga Španije ima za seboj zelo slab niz tekem, potem ko je izgubila kar štiri zaporedne ligaške tekme, a vseeno spada med eno od najboljših ekipi v španskem prvenstvu. Pri Realu bosta morala temo izpustiti Xabi Alonso in Marcelo, toda Mourinho bo lahko zato ponovno računal na Khediro, ki je imel prepoved nastopa prejšnji teden in na Sergia Ramosa, ki je okreval po lažji poškodbi.

Beli so do sedaj v tej sezoni zmagali na prav vseh 11-ih domačih tekmah na stadionu Santiago Bernabeu in bodo tako danes in v sredo proti Levanteju, želeli ohraniti popoln izkupiček pred novim letom.

STATISTIKA OBEH EKIP V LETOŠNJI LA LIGI
DOMAČE TEKME GOSTUJOČE TEKME
Mesto na lestvici Št. točk T Z R P T Z R P
Real Madrid 2 38 7 7 0 0 8 5 2 1
Sevilla 11 20 8 3 2 3 7 3 0 4

T – število odigranih tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz

Karim Benzema danes praznuje svoj 23. rojstni dan in tako upa, da ga bo praznoval tako, da bo navijačem prikazal spektakularno predstavo. Tekma bo tudi prva potem, ko je Iker Casillas prejel nagrado Zlata rokavica za uspehe na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, potem ko je domači vratar ohranil svojo mrežo nedotaknjeno na skupno šestih od desetih uradnih tekem, ki jih je igral v tej sezoni na Santiago Bernabeu, saj je izpustil tekmo zadnjega kroga skupinskega dela Lige prvakov proti Auxerru. Po prestani kazni rumenih kartonov se v ekipo vrača Khedira ter Ramos, ki je okreval po poškodbi, kljub temu pa bodo zaradi poškodb še vedno manjkali Kaka, Gago (Brazilec in Argentinec sta naredila nov korak v okrevanju, saj sta oba v tem tednu začela trenirati z ekipo), Higuain, Dudek in Canales, medtem ko Marcelo in Xabi Alonso nimata pravice nastopa, saj sta na prejšnji tekmi izpolnila kvoto rumenih kartonov.

Sevilla prihaja na Bernebeu z nekoliko večjo samozavestjo, potem ko so sredi tedna remizirali z vodilno ekipo Bundeslige, Borussio Dortmund ter se tako uvrstili v izločilne boje Evropske lige.

REAL MADRID vs. SEVILLA V LA LIGI
T Z R P DG PG
Real Madrid 132 67 26 39 271 183
Sevilla 132 39 26 67 183 271

T – število odigranih tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz, DG – doseženi goli, PG – prejeti goli

Trener Gregorio Manzano, ki je na klopi Seville v tej sezoni nadomestil Antonia Alvareza, saj ni bilo pravih rezultatov na začetku sezone, je izboljšala igro ekipe, tako da je Sevilla postala ena od najbolj konkurenčnih ekip v Evropi, kljub temu pa so v zadnjem času prišli tudi slabi rezultati in poškodbe. Zaradi poškodb Navas, Kanouteja in Perottija, bo potencial ekipe v napadu nekoliko slabši, vendar pa bo zato za dobro igro v napadu skrbel odlični Luis Fabiano, kateremu bi lahko pomagala tudi Diego Capel in nekdanja Madridista Negredo.

Verjetni postavi:

Real Madrid (4-2-3-1): Casillas; Arbeloa, Carvalho, Pepe, Ramos; Khedira, Lass; Cristiano Ronaldo, Ozil, Di Maria; Benzema

Sevilla (4-2-3-1): Palop; Navarro, Escude, Caceras, Dabo; Zokora, Fazio; Capel, Romaric, Konko; Luis Fabiano