X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Jose Mourinho je pohvalil svoje igralce za zmago proti Sevilla, ki je bila po njegovih ocenah tudi tekma, v kateri je sodnik napravil 13 resnih napak.

“Moja ekipa je iz drugega sveta. Pokazali so neverjeten značaj in zmagali navkljub odsotnosti številnih pomembnih igralcev. Z ekipo sem nadvse zadovoljen. Škoda, da moramo igrati še v sredo, ker si moji igralci zaslužijo vsaj malo počitka po trdem delu, ki smo ga naredili v teh zadnjih nekaj mesecih.”

“Sem miren, kar gre zahvala odličnemu delu, ki so ga nocoj opravili vsi moji igralci. Tekma je imela odlične pogoje, da bi se razlika med nami in Barcelono še povečala. Nocoj sta nam manjkala dva igralca, ki sta bila kaznovana na tekmi proti Zaragozi, čeprav nista naredila ničesar narobe. Naša nocojšnja zmaga je zelo frustrirajoča za tiste ki so nam želeli, da bi sedaj zaostajali za Barcelono že za 4 ali 5 točk in zaradi tega smo mi še močnejši. Vse je bilo pripravljeno, da bi izgubili točke, vendar pa jih nismo.”

“Nisem utrujen, ker počnem stvari, ki jih rad počnem, kot so to treniranje in igranje. Ne čutim nobenega pritiska, vendar pa sem naveličan, ko dobim seznam, ki opozarja na 13 resnih napak, ki jih je storil sodnik nocoj in da moram vedno braniti svojo ekipo. Moja ekipo ekipo je potrebno braniti, ker si to zasluži, toda če bom jaz povedal kakšno krepko, bom potem nemudoma suspendiran in na naslovnicah časopisov, saj zame veljajo drugačna pravila. Raje bom prosil za sestanek s predsednikom kluba, čeprav govorimo vsak teden. Pogovarjali se bomo o mojem življenju v obdobju, ko sem trener Real Madrid. Imamo pravico, da se razlikujejo naša mnenja. Želim braniti Real Madrid in mojo ekipo.”

To je bila strašna tekma, predvsem zaradi prej omenjenih zadev. Tudi nogomet je bil slab in sam ne bi plačal vstopnice za takšno tekmo. Če bi bil doma, bi raje na Eurosportu poiskal vietnamsko ligo.

“Imam fantastično ekipo tako na igrišču, kot tudi izven njega. Zelo trdo smo delali zadnjih šest mesecev in pri tem dosegli samo en slab rezultat. Igrali smo kakovosten nogomet, dosegali dobre rezultate, imeli dobro serijo tekem in ves ta čas kazali veliko predanost. Zelo sem ponosen, da sem trener teh igralcev in te ekipe.”

“Stadion je vedno poln in navijači vedno podpirajo ekipo. Ljudje niso neumni in vedo, da ta ekipa daje od sebe vse. Sam bi želel, da bi še več navijali, vendar pa sam nimam pravice zahtevati več od njih. Glede na to, da prihajajo iz različnih kultur, se to obnašanje prenaša tudi na stadion, to je vse.”

“Zelo sem vesel in se počutim zelo ponosnega na uspeh Interja na svetovnem klubskem prvenstvu. Bilo mi je v veliko veselje trenirati te igralce, tako kot mi je to sedaj, ko sem trener Real Madrida. Mislil sem, da se mi bo Rafa Benitez zahvalil za praktično osvojen naslov, vendar … navijači Interja bi vam lahko povedali, kako se v res počutim o tem.”