X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-0 Sevilla

imageshack.us

Real Madrid je včeraj osvojil novo zmago, kljub temu, da so se beli morala boriti še proti sodnikom, a je zmago proti Sevilli z edinim zadetkom na tekmi prinesel Angel di Maria. Katastrofalna predstava sodnika Closa Gomeza je bila v središču pozornosti, potem ko je med drugim neupravičeno z igrišča poslal Carvalha in ni dosodil strela iz bele točke, po prekršku nad Granerom v kazenskem prostoru.

Sevilla je igral ostro obrambno tekmo vse od začetka in Real Madrid si je vzel čas, da je našel pravo hitrost svoje igre. V prvem polčasu je bil linijski sodnik Juan Jose Gallego Galindo največji zaveznik gostov iz juga Španije, potem ko je glavnemu sodniku signaliziral tri prepovedane položaje, ki jih ni bilo. Varovanci Mourinha so v prvem polčasu prav tako čutili odsotnost Alonsa in Marcela, saj je imela igra belih preveč nihanj, za kar pa so poskrbeli tudi igralci Seville z zavlačevanjem in prekrški.

V drugem polčasu je sodnik Clos Gomez stopil še bolj v središču pozornosti, saj je napravil številne napake v škodo Real Madrida. V 64. minuti je tako z igrišča poslal Carvalha, potem ko je Portugalcu pokazal še drugi rumeni karton po domnevnem udarcu s komolcem, vendar pa sta v resnici z Negredom trčila med seboj z glavo. Na drugi strani pa je ostala sodnikova piščalka nema v 69. minuti, ko je bil Granero nepravilno ovir s strani Escudeja znotraj kazenskega prostora Sevilli. Pri vsem tem je potrebno povedati, da je Real Madrid prejel kar devet rumenih kartonov in enega rdečega, medtem ko so igralci Seville dobili le tri rumene kartone in enega rdečega. Kljub igralcu manj, pa so Madridiste še vedno napadale in uporabile podporo navijačev, da so prišle do zmage. Sevilla je bila videti prestrašeno in so se zato še bolj osredotočili na obrambo. V 76. minuti je Ozil na desni strani s preigravanjem prišel v kazenski prostor Seville in nato podal do Pedra Leona, ki je takoj sprožil, a je obramba Seville blokirala strel, odbita žoga pa je na levi strani prišla do Di Marie, ki je s fantastičnim strelom praktično iz mrtvega kota premagal Palopa. Po zadetku se je Mourinho takoj odzval in v igro namesto Ozila poslal Albiola, da je ponovno uravnotežil obrambo po izključitvi Carvalha. Sevilla je bila na robu poraza, a kljub temu ni mogla z igralcem več ogroziti vrat Casillasa. Real Madrid je zasluženo zmagal, saj nikoli med tekmo ni obupal, čeprav se je moral truditi proti ne samo ekipi Seville, ampak tudi proti sodnikom. Vse misli so sedaj že pri zadnji tekmi Reala v tem letu, saj bele v sredo čaka še prva tekma osmine finala Copa del Rey proti Levanteju.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Clos Gomez
Real Madrid 1-0 Sevilla
Di Maria 76. RK: Carvalho 63.; Dabo 90.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us