X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Real Madrid – Levante

Potem, ko je Real Madrid v šestnajstini finala Copa del Rey izločil ekipo Murcije, sedaj v osmini finala kraljevi klub čaka ekipa Levanteja, kjer bodo beli poskušali že na prvi tekmi na Santiago Bernebeu določiti potnika, ki bo napredoval v polfinale. Za tekmo je še vedno vprašljiv Cristiano Ronaldo, saj je bil portugalski reprezentant v zadnjih dneh nekoliko bolan, vendar pa se vseeno pričakuje, da bo danes stopil na igrišče. Zagotovo bosta zaigrala spet Xabi Alonso in Marcelo, potem ko sta morala zaradi kazni izpustiti  tekmo proti Sevilli. Na drugi strani pa bo manjkal Ramos zaradi trenerjeve odločitve, kakor tudi poškodovani Khedira in Arbeloa, ki ima prepoved igranja zaradi rumenih kartonov.

Real Madrid bo zaključil tekmovalno leta 2010 s prvo tekmo osmine finala Copa del Rey proti Levanteju. Ne samo, da bi zmaga pomenila, da bi beli zaključili leto s popolnim domačim izkupičkom v tej sezoni, ampak bi bila to tudi dobra popotnica pred povratno tekmo v Valenciji v začetku prihajajočega novega leta. Varovanci Joseja Mourinha so zmagali na vseh dvanajst uradnih tekmah, ki so jih igrali v tej sezoni na Santiago Bernabeu in ta odličen niz želijo nadaljevati tudi danes proti Levanteju.

STATISTIKA OBEH EKIP V LETOŠNJI LA LIGI
  DOMAČE TEKME GOSTUJOČE TEKME
  MESTO NA LESTVICI ŠT. TOČK T Z R P T Z R P
Real Madrid 2 41 8 8 0 0 8 5 2 1
Levante 16 15 8 3 1 4 8 1 2 5

T – število odigranih tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz

“Imamo veliko upanja za Copa del Rey. Navijači si želijo, da bi zmagali, zato bomo igrali s konkurenčno začetno postavo.” je povedal pomočnik trenerja Aitor Karanka na včerajšnji novinarski konferenci. Čeprav je Ronaldo med vpoklicanimi igralci za današnjo tekmo, je še vedno vprašanje, če bo zaigral, potem ko je v torek manjkal na treningu zaradi vnetega grla. Na tekmi bo zagotovo manjkal Khedira, ki je poškodovan, Alvaro Arbeloa bo moral izpustiti tekmo zaradi kazni, medtem ko Ramosa ni med vpoklicanimi igralci, saj trenersko vodstvo ni želelo tvegati, glede na to, da naj še ne bi povsem okreval po poškodbi. Sta pa zato znova v ekipi tudi Xabi Alonso in Marcelo, ki proti Sevilli nista imela pravice nastopa zaradi rumenih kartonov.

Levante je v prejšnjem krogu kraljevega pokala izločil ekipo Xereza, v špansko prestolnico pa prihaja v popolni zasedbi. Felipe Caicedo je zadel na zadnjih treh tekmah in bo tako vsekakor predstavljal določeno grožnjo Realovi obrambi. Kljub temu, pa ni mogoče pozabiti tudi na obrambo, ki jo sestavljajo Javi Venta, Nano, Ballesteros, Del Horno in Sergio, saj bi znala povzročati določene težave Realovemu napadu.

“Smo v odlični formi in to je potrebno izkoristiti, da se zapišemo v zgodovino,” je dejal trener Levanteja Luis Garcia, “Hočemo zmagati, a če bomo remizirali upam, da bomo z zadetki. Prav tako bi bilo dobro, če bomo izgubili, a bi pri tem dosegli zadetek. Povratno tekmo igramo doma in nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi v nogometu. Madrid moramo zapustiti s možnostmi, tako da bi iskali svojo priložnost nato doma.”

REAL MADRID vs LEVANTE V COPA DEL REY
  T Z R P DG PG
Real Madrid 2 2 0 0 7 2
Levante 2 0 0 2 2 7

T – število odigranih tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz, DG – doseženi goli, PG – prejeti goli

Vsekakor to ne bo enostavna tekma za bele, ki bodo pogrešali kar osem igralcev (Khedira, Higuain, Canales, Dudek, Kaka, Gago, Arbeloa in Ramos), toda glede na to, da so do sedaj v tej sezoni zmagali na prav vseh domačih tekmah ter pri tem dosegli kar 39 zadetkov, medtem ko so prejeli le štiri, so pričakovanja Real Madrida upravičeno visoka.

Verjetni postavi:

Real Madrid (4-2-3-1): Casillas; Marcelo, Pepe, Albiol, Lass; Granero, Xabi Alonso; Cristiano Ronaldo, Di Maria, Pedro Leon; Benzema

Levante (4-3-3): Monua; Del Horno, Ballesteros, Ronuste, Cerra; Xavi Tores, Sergio, Pallardo; Juanlu, Caicedo, Xisco Munoz