X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 8-0 Levante

imageshack.us

Real Madrid je končal leto 2010 na najboljši možni način, s pravim festivalom zadetkom pred domačimi navijači. Igralci v belih dresih so na prvi tekmi osmine finala Copa del Rey proti Levanteju potrebovali vsega deset minut, da je bila tekma praktično že odločena, saj je bila prednost kraljevega kluba že dva zadetka. Benzema in Cristiano Ronaldo sta oba dosegla hat-trick, preostala dva zadetka pa sta prispevala še Ozil in Pedro Leon, s čimer so beli zmagali še svojo 13. tekmo na prav toliko tekmah na Santiago Bernabeu v tej sezoni.

Real Madrid si je želel kmalu doseči zadetek in Mourinho je zato na igrišče poslal najboljših enajst igralcev, da uresničijo te želje. V šesti minuti tekme je Benzemaju uspelo ukrasti žogo branilcu Levanteja ter je tako takoj krenil proti nasprotnikovemu golu, kjer se je Francoz z odličnim preigravanjem znebil še drugega branilca ter z močnim strelom premagal gostujočega vratarja Munua za hitro vodstvo kraljevega kluba. Levante je bil še vedno v šoku, ko je Cristiano Ronaldo prišel do lepe priložnosti za strel, vendar se je odločil za podajo do Ozila, ki je v deseti minuti praktično že odločil vse dvome o zmagovalcu tekme. Levante se je znašel v velikem zaostanku, vendar pa se še ni predal, zato je pritisnil proti vratom Reala, kar pa jih je veliko stalo. Cerra je v 32. minuti zgrešil žogo, novo napako Levantejeve obrambe pa je še drugič na tekmi izkoristil Benzema, potem ko je preigral še gostujočega vratarja. Igra Levanteja po tretjem prejetem zadetku povsem razpadla in v zadnji minuti prvega polčasa je Benzema izkoristil še eno napako gostujoče obrambe, tokrat na levi strani, vendar pa se je v zadnjem trenutku odločil za podajo na drugo vratnico, kjer Cristianu Ronaldu ni bilo težko postaviti končnega izida polčasa, 4-0.

Na veliko zadovoljstvo navijačev na tribunah, se je predstava kraljevega kluba nadaljevala tudi v drugem polčasu. Do petega zadetka v mreži Levanteja so morali počakati do 69. minute, ko je Di Maria najprej prejel dolgo podajo Pepeja ter žogo nato elegantno dvignil preko dveh gostujočih branilcev do Benzemaja, ki je dosegel svoj drugi hat-trick v dresu Real Madrida. Ko so se navijači še vedno veselili petega zadetka, je Di Maria na desni strani prejel še eno podajo, tokrat s strani Marcela. Argentinec je sprva poskušal preigrati Munua, a je ta dovolj odbil žogo, da Argentinec ni mogel streljati na gol, a je zato našel Cristiana Ronalda, ki je s strelom v “malo mrežico” še povišal prednost Reala. Samo dve minuti kasneje, je Benzema lepo našel tekajočega Cristiana Ronalda in Realova sedmica je s svojim še tretjim zadetkom na tekmi, dosegla še sedmi zadetek Reala v sredinem večeru. V nadaljevanju so v igro s klopi prišli Diarra, Pedro Leon in Morata v upanju, da bi tudi sami prispevali nekaj k odlični predstavi Reala, medtem ko so si Levantejevi igralci želeli slišati samo še zadnji sodnikov žvižg. Alvaro Morata je že v svoji prvi akciji skoraj dosegel zadetek, vendar pa streljal nekoliko previsoko in žoga je zletela čez prečko. V 89. minuti je Morata imel  znova odlično priložnost, potem ko se je lepo odkril na robu kazenskega prostora ter nato tudi odlično preigraval, vendar pa je Munua ob koncu obranil njegov strel, a je nato odbito žogo le poslal v mrežo Pedro Leon in tako dosegel osmi zadetek Real Madrida, s čimer je Real zaključil leto 2010 v velikem slogu. Pred Real Madridom je sedaj nekaj počitka, vendar pa jih že na začetku novega leta čaka tekma proti Getafam, kjer upa, da bo začel leto tako, kot je zaključilo letošnje.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Turienzo Alvarez
Real Madrid 8-0 Levante
Benzema 10., 32., 69.; Cristiano Ronalod 44., 72., 74.; Ozil 10.; Pedro Leon 89.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us