X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

4 leta Higuaina v belem dresu

Higuain poleg grba, ki ga brani že 4 leta

V samo štirih letih je Gonzalo Higuain prehodil pot od dokaj anonimnega talentiranega igralca, do enega od najbolj priznanih igralcev na mednarodnem nogometnem prizorišču in vse to mu je uspelo v Real Madridu, ki velja za enega od najbolj zahtevnih klubov na svetu. Postal je pravi specialist za doseganje ključnih zadetkov in s tem se je pomembnost Argentinca v Realu vseskozi povečevala, pri čemer je moral prepričevati skeptike in prav njim je vedno odgovoril z zadetki, požrtvovalnostjo in ponižnostjo. Številke so govorile o napredku “Pipe”: 2 zadetka v njegovi prvi sezoni in 29 zadetkov v zadnji sezoni. Vsi so pričakovali, da bo svoj napredek pokazal tudi v letošnji sezoni, a je imel pri tem nekaj smole, saj mu je poškodba, hernija ledvenega diska, preprečila ta napredek. “Moje okrevanje je v polnem teku, vsak dan se počutim bolje, vendar pa moram biti potrpežljiv. Sam mislim le na okrevanje in gledam samo naprej, ker imam veliko vero, da bo šlo pri tem vse zelo dobro,” pravi Argentinec. Njegova starost (10. decembra je praznoval 23. rojstni dan) in vztrajnost kažeta na to, da pred Higuainom praktično ni meja.

Prvič na Santiago Bernebeu

Gonzalo Higuain je prišel v špansko prestolnico 21. decembra 2006 iz argentinskega velikana – River Plata in le dvajset dni kasneje je tudi uradno debitiral v dresu Real Madrida na tekmi kraljevega pokala proti Betis na stadionu Benito Villamarín (0-0). “Spomnim se mojega prvega nastopa proti Betis, ker mi je bilo pravo veselje igrati. Takrat sem dobil priložnost, s čimer se mi je izpolnila ena od največjih sanj v mojem življenju, da sem lahko zaigral v belem dresu. V srcu čutim Real Madrid,” pravi Argentinec.

Debi Higuaina v dresu Real Madrida

Dva ključna zadetka za epsko osvojitev španskega prvenstva
S Capellom na mestu trenerja, je “El Pipa” pokazal svojo vsestranskost in zasedel desno krilo napada Reala. Po prihodu v kraljevi klub sredi sezone, je Higuain dosegel le dva zadetka, vendar pa sta se prav ta njegova dva zadetka zapisala v spomin vseh navijačev Real Madrid. Na svojem prvem mestnem derbiju na stadionu Vicente Calderon, je poskrbel izenačujoč zadetek, potem ko je pred tem dosegel zadetek Torres (1-1) ter na tako Realu prinesel pomembno točko v boju za naslov prvaka. 12. maja 2007 je Argentinec na Santiago Bernabeu poskrbel za spektakularen povratek proti Espanyolu (4-3), potem ko je zadel odločil zadetek za zmago Reala. Higuain je šprintal za žogo, ki se je zdela že izgubljena, a je z drsečim štartom vzel nasprotniku žogo, nato pa je lepo sodeloval z Reyesem, ki mu je vrnil podajo in “Pipita” je potisnil žogo v mrežo Espanyola. Veselje igralcev in tudi navijačev je bilo nepopisno. Argentinec si je pri vem tem veselju slekel dres, ki ga je nato njegov soigralcev Van Nistelrooy kazal navijačem več kot minuto. Zadetek, ki ga je Argentinec dosegel samo minuto pred koncem rednega dela, je bil dovolj, da so beli prevzeli vodstvo na lestvici, ki ga niso izpustili vse do konca, ko so na epski način postali španski prvaki.

Svoj prvi zadetek v svetem dresu je dosegel proti mestnemu rivalu

Pamplona in zadetek, ki je Realu prinesel nov ligaški naslov
Po odhodu Capella je sledila sprememba na klopi Real Madrida, saj se je na njegovo mesto usedel Schuster, ki je vse večkrat se odločal za Higuaina v konici napada in Argentinec pri tem ni razočaral. V sezoni je dosegel devet zadetkov, eden od njih pa je vsem ostal še najbolj v spominu. Beli so  gostovali na stadionu El Sadar v Pamploni, kjer so vedeli, da bi jim zmaga v 35. krogu že zagotovila drugi zaporedni ligaški naslov. Tekma je bila zelo izenačena, vendar pa je v 83. minuti iz enajstih metrov domače v vodstvo popeljal Dagger. Zdelo se je, da se bo odločitev o prvaku prenesla v naslednji krog, vendar pa vsi niso tako mislili. Za izenačenje je po podaji z leve z glavo v 85. minuti poskrbel Robben in vsega tri minute kasneje je Higuain na desni strani kazenskega prostora lepo s prsmi sprejel žogo ter nato z volejem neubranljivo streljal in poskrbel, da se je Real iz Pamplone vrnil na Cibeles, kjer je praznoval svoj 31. ligaški naslov.

Praznovanje naslova z navijači na Cibelesu

S štirimi zadetki sam potolkel Malago: “Prvič v življenju sem dosegel štiri zadetke”
Sezona 2008/09 se ne bi mogla boljše začeti za Argentinca, potem ko je dosegel odločilen zadetek za osvojitev španskega super pokala proti Valenciji. To je bil tudi sezona, v kateri je dokončno eksplodiral, potem ko je dobil več priložnosti v začetni postavi po hudi poškodbi Van Nistelrooya. Na 44-ih odigranih tekmah v dresu Real Madrida je zabil kar 24 zadetkov. Dve od teh tekem sta se še posebej vtisnili v spomin navijačev in prav obe sta se igrali na Santiago Bernabeu. Prva je bila v 10. krogu La Lige proti Malagi (4-3), ki je postala “najljubša žrtev” Argentinca, saj je proti njej skupaj dosegel že sedem zadetkov. Higuain na tej tekmi dosegel prav vse štiri zadetke, s čimer je prvič v svoji karieri dosegel štiri zadetke na eni tekmi. Naslednja tekma, ki je navijačem ostala v lepem spominu, je tekma proti Getafam, ko je Higuain v zadnji minuti rednega dela dosegel zadetek za zmago Reala (3-2).

Veselje Higuaina, potem ko je "sam" s štirimi zadetki premagal Malago

V sezoni 2009/10 je dosegel skupaj kar 35 zadetkov, kar mu je prineslo tudi vpoklic v argentinsko reprezentanco
Prejšnja sezona je bila njegova najboljša, odkar se je pridružil Real Madirdu, potem ko je dosegel 29 zadetkov v vseh tekmovanjih in še 6 asistenc. To je bil tudi sezona, v kateri je dosegel svoj prvi zadetek v Ligi prvakov na tekmi proti Zürichu, dosegel pa je tudi svoj prvi hat-trick (26. krog na tekmi proti Valladolidu), kar šestkrat pa je dosegel po dva zadetka na tekmi. Dva zadetka je dosegel tudi na stadionu Coliseum Alfonso Perez, ko je odigral svojo 100. tekmo v La Ligi. “Moral sem trdo delati, trpeti in se boriti, da sem prišel do sem, kjer sem danes. In pri tem sem imel vedno željo, da bi še naprej veliko let brani ta dres in z njim osvajal tudi naslove. Vsak dan se učim in napredujem, moje srce bije za Real Madrid” je razkril Higuain.

Prvi hat-trick v dresu Real Madrida

V dresu Argentine je debitiral 11. oktobra 2009 na tekmi proti Peruju in že takoj na prvi tekmi tudi zadel. Takratni selektor Argenitne je Higuaina vključil tudi v ekipo za svetovno prvenstvo 2010 v Južni Afriki, kjer je bil tudi najboljši strelec svoje reprezentance na prvenstvu. V prvem delu tekmovanje je tako proti Južno Koreji, postal šele tretji Argentinec, ki mu je uspelo na svetovnih prvenstvi doseči hat-trick, potem ko je to pred njim uspelo le Guillermu Stabilu (1930) in Batistuti (1994 in 1998).

Na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki je dosegel tudi svoj prvi reprezentančni hat-trick

V zgodovino kluba se zapisal tudi z 700. doseženim zadetkom Real Madrida v evropskih pokalih
Po njegovi veličastni predstavi na svetovnem prvenstvu, je Higuain potreboval nekaj časa, da je prepričal svojega novega trenerja, Joseja Mourinha. “To je vrhunski napadalec, eden najboljših na svetu,” je priznal Mourinho, ko je bil pred tem velikokrat vprašan glede Argentinca. V letošnji sezoni je “Pipita” dosegel deset zadetkov, vključno z zadetkom, ki ga je dosegel na San Siru proti Milanu, saj je bil to tudi 700. zadetek Real Madrida v evropskih pokalih, s čimer se je zavedno vpisal v zgodovino kluba. Temu je sledila poškodba, hernija ledvenega diska, ki mu je vsaj zaenkrat preprečila doseganje novih zadetkov. “Moje okrevanje se je dobro začelo in imam vero, da bo šlo vse zelo dobro,” je dejal pred se je še zahvalil vsem za podporo. “Vsem želim poslati objem zahvale za vso podporo, ki sem jo prejel v tem času, ko sem bil poškodovan. Moja želja za leto 2011 je takšna, da si želim kmalu vrniti v igro in da bi skupaj praznovali veliko naslovov na Cibelesu.”

700. zadetek Reala v evropskih pokalih

Štiri leta zadetkov in radosti, se Higuain na koncu sam spominja z nostalgijo. “Ponosen sem, da sem že štiri leta v Real Madridu. Še mnogo let si želim braniti ta dres in osvojiti veliko naslovov. V tem času tukaj sem osvojil dva ligaška naslova in enega v super pokalu … z zadetkom proti Espanyolu, ki nam je prinesel zmago, potem ko je to izgledalo že nemogoče. Moj zadetek v Pamploni, ki nam je prinesel La Ligo, preobrat  proti Sevilli. Veliko trenutkov se je že nabralo, ki jih nikakor ne želim pozabiti …. “ In tudi navijači jih vsekakor nikoli ne bodo pozabili.

Veselje ob zadnjem doseženem zadetku proti Athleticu

STATISTIKA GONZALA HIGUAÍNA V REAL MADRIDU
LA LIGA COPA DEL REY LIGA PRVAKOV ŠPANSKI SUPER POKAL SKUPAJ
T G T G T G T G T G
2006/07 19 2 2 0 2 0 23 2
2007/08 25 8 2 1 5 0 32 9
2008/09 34 22 2 1 7 0 1 1 44 24
2009/10 32 27 1 0 7 2 40 29
2010/11 12 7 2 1 4 2 18 10
SKUPAJ 122 66 9 3 25 4 1 1 157 74

T – število tekem, G – doseženi goli