X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je v intervju za portugalski časopis Record spregovoril o letu 2010, prav tako pa je pohvalil Cristiana Ronalda.

“To je bilo moje najboljše leto, fantastično je bilo. Osvojitev Lige prvakov je bila pri tem zelo pomembna in prav to mi je tudi omogočilo prestop v Real Madrid. Iskreno vedno povem, da bi sam raje zmagal  naslednjo tekmo, kot pa da bi osvojil kakšen osebni naslov. Med tremi točkami, ki mi lahko pomagajo osvojiti zmagati stvari in med dosežki, ki sem jih dosegel v sezoni, ki je že končana, nima druge izbire.”

“Če tekma proti Barceloni ni obstajala, potem bi bil dosedanji potek sezone več kot le izjemen. Smo ekipa, ki je osvojila največ točk v Ligi prvakov in še vedno igramo v pokalu. V prvenstvu smo osvojili trinajst zmag in če bi bili v Italiji ali v Angliji, potem bi sedaj bili sami na vrhu lestvice. V Španiji temu ni tako, ker mi in Barcelona skoraj vedno zmagamo in prvenstvo se bo tako verjetno odločalo na medsebojnih tekmah.”

“Ni enostavno priti na igrišče vedoč, da moraš vsak teden zmagati, saj je pri tem tveganje, da ne dosežemo cilja, ki smo si ga zastavili. To nam predstavlja veliko breme, ker je praktično tudi remizirati prepovedano.”

“Z nikomer znotraj kluba nimam težav, še najmanj pa s Florentinom in Valdanom. Vsi, ki delajo v Real Madridu in teh nas je veliko, smo na isti strani, vendar pa to še ne pomeni, da moramo vsi imeti enako mnenje.”

“Je super fant in nimam besed za opis njegovih ambicij. Cristiano je malo podoben meni v vlogi trenerja. Ni političen, ne prodaja le slike, saj se pri vsem prav nič ne pretvarja. Konec koncev je takšen igralec, ki bi si ga vsakdo od nas želel. Zame je velika čast, da sem ga spoznal, da sem z njim vsak dan, saj je spektakularen mladenič. Poleg tega pa ne najdem prave besede, ki bi opisala njihove kvalitete in ambicije.”

“Mislim, da je vsaka ekipa odvisna od ključnih igralcev. v Chelseaju so odvisni od Lamparda in Drogbaja, medtem ko je bila Benfica odvisna od Eusebija. Če želiš zaščititi pomembne igralce, kot je to Cristiano, potem moraš zgraditi ekipo, v kateri se bo počutil kot riba v vodi. Ruši vse strelske rekorde, fizično je močnejši kot kdajkoli prej in mislim, da bi letos lahko bila njegova najboljša sezona do sedaj.”

“Zadovoljen sem s predstavami Di Marije, vendar pa z njimi nisem zadovoljen samo jaz, ampak tudi navijači. Di Maria je osvojil navijače na Bernabeu in od tega trenutka naprej je vse lažje. Bernabeu ima rad igralce, ki se borijo, dajo na igrišču vse od sebe in da intenzivno trenirajo in igrajo. Tisti, ki nimajo v sebi tega, jim navijači ne bodo nikoli oprostili.”