X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

“Združena Afrika” s 3-2 premagalo ekipo “Liga BBVA”

imageshack.us

Stadion Vicente Calderon je bil včeraj prizorišče že tretje dobrodelne tekme “Prvaki za Afriko”, ki se je končala z zmago 3-2 ekipe “Združena Afrika”. Na tekmi so bili strelci Sergio Ramos, iz enajstih metrov, Kalu Uche, Wakaso, Quini in Bodipo. Poleg Ramosa, ki je bil kapetan ekipe “Liga BBVA”, so iz Real Madrida na tekmi sodelovali še Casillas, Canales, Lass in Mourinho, ki je bil treniral “Združene Afrike” in je tudi med tekmo delil avtograme ob robu igrišča. Dobrodelno tekmo si je ogledalo več kot 40.000 ljudi.

Tekma se je igrala v veselem vzdušju in zadetki so kmalu prišli. V 14. minuti je je imela ekipa “Liga BBVA” enajstmetrovko, potem ko je Kanoute znotraj svojega kazenskega prostora naredil prekršek, strel pa je izvajal kapetan Sergio Ramos, ki je pri strelu prefinjeno spodkopal žogo in dosegel prvi gol na tekmi.

V 19. minuti je igrišče zapustil Ricardo, ki je v vratih svoje mesto prepustil Casillasu. Vratar Real Madrid je prejel bučen aplavz vseh na Calderon in je takoj postal eden izmed najboljših igralcev tekme. Realov vratar se je večkrat izkazal v vratih po strelih Kanouteja in Boatenga, v svojem kazenskem prostoru je tudi preigraval ter si celo upal z žogo v svojih nogah vse do sredine igrišča. Malo pred koncem prvega polčasa je bil zamenjan, pri čemer je prejel še enkrat stoječe ovacije. V 37. minuti je Kalu Uche dosegel še drugi gol za ekipo “Liga BBVA”, potem ko je premagal Palopa. V napadu ekipe “Liga BBVA” je znova blestel tudi Canales, ki je odlično sodeloval z Alemrijinim napadalcem.

V drugem polčasu so na rezultatski zaostanek odgovorili tudi igralci pod vodstvom Mourinha. Wakaso je najprej v 59. minuti znižal rezultat, v 72. minuti pa je še Quini z glavo poskrbel za izenačenje. Ko se je že zdelo, da se bo tekma končala brez zmagovalca, je Bodipo poskrbel za nov zadetek “Združene Afrike” (87. minuta), ki je tako tudi prišla do zmage.

Pridobljena sredstva, ki se jih je na koncu zbralo nekaj več kot 800.000 €, bo šlo za izobraževanje več kot 70.000 otrok v Maliju v sodelovanju z UNICEF-om, fundacijo Nelsona Mandele in fundacije Kanouteja.

Postavi obeh ekip:

Liga BBVA: Ricardo; Sergio Ramos, Ze Castro, Botia, Javi Venta, Antonio López, Canales, Valerón, Valdo, Kalu Uche in Callejón. Prav tako so igrali tudi: Joel, Oliva, Casillas, Botía, Marcano, Víctor Sánchez, Javi Venta, Vicente Villa, Diego Rivas, Diego Castro, Cristóbal, Mario Suárez, Mbami, Baha, José Ortiz, Goitom, Sarpong in Quincy.
Združena Afrika: Kameni; Dabo, Mensah, Ángel Sánchez, Boateng, Lass, Pantic, Songo’o, Jeremy, Futre in Kanouté. Prav tako so igrali tudi: Palop, Cobeño, Nelson, Stephen Owusu, Kitoko, Sarr, Belenguer, Suny, Wakaso, Moha, Cedric, Sergio Canivell, Movilla, Bodipo, Webó, Koné, Quini, Lass Bangouera, Keita in Lago Junior.

Goli:
0-1 (14. minuta): Sergio Ramos
0-2 (37. minuta): Kalu Uche
1-2 (59. minuta): Wakaso
2-2 (72. minuta): Quini
3-2 (87. minuta): Bodipo

imageshack.us imageshack.us imageshack.us

imageshack.us imageshack.us imageshack.us