X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Beenhakker

Leo Beenhakker je v svoji 45-letni karieri treniral v številnih klubih. Bil je tudi selektor v Saudski Arabiji, na Nizozemskem in na Poljskem. Od številnih impresivnih rekordih, je trener dejal, da je bilo njegovo vodenje Real Madrida njegov najboljši čas v njegovi karieri.

Kako to, da ste tukaj?
Komaj sem čakal, da vidim nove objekte. Sam sem treniral še v starem vadbenem centru Real Madrida. Sedaj vse izgleda prečudovito. Prav tako sem si želel videti igralce, ki sem jih včasih trener, kot sta to Chendo in Gallego. Fantastično je ponovno biti tukaj.

Kakšne spomine imate?
To je bil zame najbolj pomemben korak v moji karieri. Osvojil sem tri ligaške naslove, ena naslov Copa del Rey in en naslov v  španskem super pokalu. V evropskem pokalu smo trikrat prišli do polfinala in tako nikoli nisem prišel v finale … To je ena od črnih pik v moji karieri in tudi v karieri igralcev, kot so Michel, Gordillo, Hugo Sanchez, Butragueño … Bilo je neverjetno era.

Mourinha poznate že kar nekaj časa …
Sva kolega, ki poznava drug drugega in ki se zelo dobro razumeva. Sem njegov navijač čez celotno njegovo kariero, ker imam rad način, kako počne stvari. On je trenutna številka 1 med trenerji.

Kaj vam je najbolj všeč pri njemu?
Kako dobro pozna svoje delo. Ima zelo močno osebnost in je zelo temperamenten. To mi je zelo všeč. Vedno se postavi za svoje igralce, kar pomeni, da jim zaupa tako na igrišču, kot tudi izven njega. Tudi sam sem poskušal to s svojimi igralci, ker sem vedel kako igralci trpijo zaradi velikega pritiska.

Ali sledite Real Madridu iz Nizozemske?
Jaz sem navijač številka 1 Real Madrida na Nizozemskem. Tukaj sem delal štiri leta in lahko rečem, da so bila to moja najboljša leta v mojih 45-ih letih kariere v tem ponorelem svetu nogometa. Real Madrid je največji klub na svetu in sem prepričan, da mu bo spet uspelo z Mourinhom. Potreben je čas, da se preoblikuje in ustvari ekipa. Prepričan sem, da bodo prihodnja leta zelo uspešna.

Danes ste gledali trenirati Kakaja.
On je ključni igralec v tej ekipi. Je zelo pomemben in upam, da bo kmalu v celoti okreval, da bo lahko pomagal Real Madridu.

Ali menite, da se bo v tej sezoni spremenil položaj ekipe v Evropi?
Ja mislim tako. Je zelo povezana ekipa. Mourinho je oboževalec dobrega in lepega nogometa, vendar pa se prav tako zelo dobro zaveda rezultata, ki je v igri. Ve kako združite vse skupaj in doseči ravnotežje med dobrim rezultatom in lepo igro.

Kaj počnete v teh času?
Sem del sveta direktorjev pri Feyenoordu, natančneje v tehničnem delu službe, kjer skušam pomagati. Gre za enega od velikih nizozemskih nogometnih klubov, ki je bil vedno pri vrhu. Trenutno se je znašel v težki finančni situaciji in sam poskušam pomagati, da se vrne na svojo običajno raven.

Kaj želite Real Madridu v letu 2011?
Želim si, da bi vse osvojili zato, ker si to tudi zaslužijo. Imajo trenerja številka 1 in kvalitetne igralce, tako da gremo po naslove!