X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je po današnjem treningu stopil pred zbrane novinarje. Na novinarski konferenci je trener razpravljal o okrevanju Kakaja in o poškodbi Higuaina.

“Šest mesecev nismo imeli Kakaja in zato smo zgradili ekipo brez njega. Sedaj nam manjka Higuain in zato bomo morali pripraviti ekipo brez njega. Ta ekipa se mora prilagoditi na dane okoliščine. Igralci morajo včasih igrati na mestih, ki jih niso povsem navajeni in morda bomo morali tudi spremeniti sistem naše igre. Vse to je izziv za vse nas. Vse je odločeno v zadnjih šestih mesecih sezone in zato moramo poiskati pravo ravnotežje. Med januarjem in februarjem bomo lahko na koncu igrali 14 tekem, zato moramo biti pragmatični in objektivni. Vsi smo skupaj v tem, da stvari potekajo dobro.”

“Kaka ne bo začel tekme proti Getafam. Ni še dovolj pripravljen celo za to, da poskusil, vendar pa nam lahko da 15 ali 20 minut svoje vrhunske kakovosti in nič več. Je fantastičen profesionalec in je opravila neverjetno delo. Zdravstveno osebje ga je vseskozi tesno spremljalo in strokovnjaki okrevanja so z njim zelo trdo delali praktično 24 ur na dan. Njegova vrnitev nas pozove, da mu čestitamo in tistimi, ki so delali z njim. Kaka je fantastičen profesionalec.”

“Zdravstveno osebje in sam sem bil že en mesec odločena, da Higuain potrebuje operacijo. Bilo je nekaj razsvetljenih ljudi, ki so dejali, da lahko okreva brez operacije in ljudje so to sprejeli kot resnico, saj so si želeli slišati to. Ti razsvetljeni ljudje so po enem mesecu spremenili svoje mnenje in Higuain mora sedaj na operacijo. Škoda, ker je Higuain fantastičen igralec in super fant. Zelo mi žal za njega in tudi ekipi je žal, ki je vedno na prvem mestu, vendar pa sem vesela, da se je mnenje naše zdravstvene službe na koncu izkazalo za pravilno. V zadnjih šestih mesecih mi je uspelo zelo malo govoriti o Kakaju, ker sem vso svoje zaupanje dajal tistim, ki so delali z njim. Enako bomo poskušali storiti tudi s Higuainom, da bi ostali blizu njega. To je psihološko gledano težko obdobje za igralca in zato ga moramo podpirati, se izogibati pogovorom o tem in dati zaupanje igralcem, ki so na voljo v ekipi.”

“Getafe igrajo zelo dobro in tako so si zaslužili že več zaporednih zmag. So zelo samozavestni in kotirajo na lestvici zelo dobro, kar jim omogoča, da ostanejo mirni. Za nami so štirje dnevi treningov s poudarkom na trdem in intenzivnem delu. Smo v dobri formi, tako da bodo bile Getafe krive, če ne bomo zmagali in ne bomo sami za to krivi.”

“Kar sam vem o Michelu je tisto, kar že ljubitelji nogometa vedo, kar je predvsem o njegovi karieri kot igralec Real Madrida. Bil je eden najbolj pomembnih nogometašev njegove generacije, prav tako pa poznamo tudi njegovo trenersko kariero. Srce Michela je za Real Madrid in takšnim ljudem bodo vrata kluba vedno odrta. Tako sam mislim o njegovih možnostih v prihodnosti za trenerja te ekipe.”