X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Benzema

Karim Benzema je intervjuju za španski športni častnik As spregovoril o svojih željah za novo leto.

“Praznike sem preživel z mojo družino s prijatelji v Lyonu v Franciji. Zelo dobro mi je prišel povratek v mojo rojstno državo, zato sem bil zelo vesel, da sem bil s svojo družino. Praznike sem preživel na nekoliko drugačen način kot ostali, ker sem musliman, vendar pa vseeno zelo spoštujem te praznike. Imam mlajše brate in sestre, zato sem jim prinesel božična darila in smo imeli družinsko kosilo.”

“Upam, da bom bil v letu 2011 dobrega zdravja in da bom nadaljeval s to serijo, ker je zelo dolgo časa minilo, odkar sem igral toliko zaporednih tekem v prvi postavi. Pomembno je, da sem ponovno dobil nazaj svojo hitrost in po svojih najboljših močeh bom poskušal doseči vsaj po en zadetek na tekmo. Želim si zdravja in veselja v letu 2011, kakor tudi to, da bi lahko šli na Cibeles.”

“Star sem 23 let in sem v enem od največjih klubov na svetu. Vem, da ima potrebne kakovosti za igranje tukaj. Prav tako tudi vem, da mi bo samozavest še narasla, če bom še več igral in da bom začel dosegati veliko zadetkov. Tukaj sem šele leto in pol in pričakujem, da bom dosegel še veliko stvari, med drugim tudi to, da bom navdušil navijače s spektakli.”

“Ponovno sem začel dosegati zadetke, prav tako pa sem znova našel tudi svojo pravo igro. Asistiram in dosegam zadetke. To je tisto, kar mi je všeč. Mislim, da bomo premagali Olympique Lyon v Ligi prvakov, saj smo sedaj veliko boljša ekipa. Upam, da se bomo uvrstili v četrtfinale.”

“Bili smo presenečeni, ko smo zadnjič videli toliko ljudi na našem treningu. Bila je lepa gesta z njihove stran, s katero so nam pokazali svojo podporo kljub mrazu in dežju. Mislim, da je bilo lepo božično darilo za mnoge, ki so tako lahko videli igralce Real Madrida v živo.”

“Trener mi je naročil, da moram veliko delati na psihološki ravni, tako na osebni kot tudi na taktični. Sedaj lahko rečem, da sem močan glede na vidik igre. Mourinho je zelo dober trener in je boljše, če me vseskozi podpira.”

“Sam se moram veliko zahvaliti tudi predsedniku Perezu. On me vedno podpira in me vedno pokliče, kadar se stvari ne obnesejo najboljše. Imam veliko spoštovanja do njega. Na igrišču mu moram vrniti za vso njegovo izraženo podporo, kar natanko počnem v zadnjem času.”

“Cristiano Ronaldo je kakovosten igralec. Diha z nogometom in ve vse o nogometu od znotraj navzven. Tudi drugi igralci so zelo dobri toda, ko ima žogo Cristiano ali jaz, takoj poiščeva drug drugega. Vedno pogledam proti njemu, ker vedno vem, da lahko v trenutku nekaj naredi z žogo.”