X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Itervju: Casillas

Iker Casillas je v intervjuju za španski častnik Marca spregovoril o stanju v ekipi.

“To leto mi bo dovolilo, da se za dosego ciljev ekipe izključno osredotočim le na Real Madrid. Tukaj si ne morem zamisliti še enega leta brez osvojenega naslova. V prvi ekipi sem že devet let in ljudje vedno uporabljajo izraz “polomu”, ko ne osvojimo nobenega naslova. Prepričan sem, da si zaslužimo naslov že zaradi odlična ekipe in našega trdega dela. Vemo, da je Madridismo zelo zahteven in da ne moremo zahtevati od navijačev čas, kljub temu, da smo zelo mlada ekipa.”

“Mourinho je fenomen. To sem rekel že večkrat in nikoli ne bom naveličal tega. Točno ve kaj hoče in hoče delati v dobro Real Madrida. Zelo je navdušen, da je tukaj in je tudi zelo navdušen nad tem projektom. Ne bi okleval, če bi ga bilo potrebno braniti ali se postaviti na njegovo stran, prav tako ne bi okleval nihče drug v ekipi.”

“Mi smo tisti, ki morajo razumeti njegove metode in ne tisti, ki niso v klubu. Tisti, ki se ne strinjajo z njegovo osebnostjo, ga ne poznajo. Lahko vam zagotovim, da je smešen, sproščen, povsem normalne, skromen … Nihče iz ekipe ne bi mogel reči kaj slabega proti njemu. Mourinho ve, kako ravnati z vsakim igralcem in z novinarji. Nikoli ga ne boš ujel s spuščeno obrambo.”

“Trener meni, da je dobro za ekipo, da se dobi pred tekmo v hotelu, tako da preživimo več časa skupaj. Pri tem ga je potrebno spoštovati, ker je to do sedaj delovalo. Sam bi mu povedal, če to ne bi delovalo, vendar pa smo do sedaj zmagali praktično na vsaki tekmi, zato se moramo sprejeti to.”

“Naš cilj je zmagati. Tak cilj imamo že vse od priprav pred sezono naprej. Real Madrid mora vedno zmagovati. Trener obravnava vsako tekmo kot finale in to nam je dal vedeti že na samem začetku. Odločil se je, da bi sam moral igrati tudi v Copa del Rey in to me veseli. Ne verjame, da ti veliko ime da pravico, da igraš. V tej ekipi ni nedotakljivega igralca.”

“V Ligi prvakov bomo morali paziti na Olympique Lyon, ker so še boljša ekipa, kot so bili to v lanski sezoni. Real Madrid morali narediti korak naprej. Uvrstitev v naslednji krog tekmovanja nam lahko sprosti veliko pritiska, zato bi nam stvari postale lažje.”

“Imam odličen odnos s Cristianom. Nobenih težav ni med nama. Dejstvo je, da sta imeni Cristiano in Casillas, ki prodajata časopise, še posebej, če je pri tem v igri napetost med njima. Ima svoj stil in sam nimam nič proti njemu. Je vodilna osebnost v tem projektu in vsi igralci ga občudujemo.”

“Zelo sem zaskrbljen zaradi poškodbe Higuaina, ker je prišel ravno v času, ko je bil v odlični formi in ker je pomemben igralec v ekipi. Kaka je videti srečen in pri tem uživa. Za nas bo kot zimska okrepitev in nam bo tako v veliko pomoč. Karim Benzema se je konkretno spremenil. Veliko bolj se pogovarja z vsemi, ker sedaj govori špansko že zelo dobro, tako da se šali z vsemi nami.”