X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Getafe 2-3 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je začel leto 2011 na enak način, kot je končal leto 2010, z zmago. Beli so potrebovali vsega 19. minut, da je prednost kraljevega kluba znašala že dva zadetka. Pri Realu sta zadetke dosegla Cristiano Ronaldo (2) in Özil, medtem ko sta za Getafe zadela Parejo in Albin. V zadnjih minutah tekme je v igro prišel tudi Kaka, kar je bil njegov prvi nastop v dresu Real Madrida po dolgih osmih mesecih.

V 10. minuti je bil v kazenskem prostoru nepravilno zaustavljen Angel di Maria, potem ko ga je za dres povlekel Mane, sodnik Alberto Undiano Mallenco pa je pokazal na strel iz bele točke. Strel je izvajal Cristiano Ronaldo in dosegel prvi zadetek na tekmi. Getafe niso imeli pretiranih priložnosti za zadetek, ko je v 19. minuti Di Maria lepo podal do Mesuta Özila, ki je najprej preigral vratarja Codino, nato pa z levico tik ob vratnici poslal žogo v mrežo domače ekipe. Domači igralci so po drugem zadetku Reala trdo delali, da bi znižali rezultat in to jim je tudi uspelo v 29. minuti, ko je nekdanji Realov igralec Daniel Parejo izjemno prodrl v kazenski prostor in z desnico na mojstrski način matiral Casillasa. Real Madrid je po prejetem zadetku utrdil svoj položaj na igrišču in se osredotočil predvsem na protinapade, da bi tako odločili tekmo. Di Maria je stalno predstavljal grožnjo domačim igralcem in ga je bilo mogoče zaustaviti le s prekrškom. Tik pred koncem prvega polčasa je Benzema lepo podal Ronaldu na golovo črto, vendar pa je bil Portugalec le za las prekratek.

Jose Mourinho je že na začetku drugega polčasa posegel po menjavi, potem ko je v igro namesto Lassa prišel Khedira. V 54. minuti je Di Maria zaposlil Benzemaja v napadu, ki je bil blizu zadetka, vendar pa je njegov strel zletel čez prečko. V 57. minuti je Codina naredil veliko napako, potem ko je žogo podal naravnost na nogo Özilu, ta je podaljšal do Benzemaju, ki je takoj zaposlil Ronalda, Portugalcu pa ni bilo težko povišati prednosti Reala (1-3), kar je bil že njegov 19. zadetek oz. 20. zadetek po podatkih Marce in se tako utrdil na vrhu lestvice strelcev. V 65. minuti bi lahko Real dokončno odločil dvome o zmagovalcu, potem ko so Di Maria, Özil in Benzema šli sami proti branilcu Torresu, a so se začetniško zapletli in vratar Codina ni imel veliko dela. 15. minut pred koncem tekme je svoj težko pričakovani povratek na igrišča dočakal tudi Kaka, ki je zamenjal Benzemaja. Devet minut pred koncem je Arbeloa prejel drugi rumeni karton zaradi namerne igre z roko, kar je omogočilo domačim igralcem, da so ponovno znižali rezultat. V 84. minuti je še en nekdanji mladinec Reala, Pedro Mosquera podal z leve strani pred vrata Casillasa, kjer je Marcelo slabo izbil žogo, saj je ta prišla na nogo rezervista Albina, ki je zadel iz bližine. Zaradi izključitve Arbeloe je v obrambo Reala namesto Özila prišel Garay in Real je rutinirano pripeljal tekmo do konca ter tako zasluženo prišel do treh pomembnih točk na Coliseumu.

Stadion: Coliseum Alfonso Perez (Madrid)
Sodnik: Alberto Undiano Mallenco
Getafe 2-3 Real Madrid
Parejo 29., Albin 84.; Ronaldo 11./11-m, 57., Özil 19.; RK: Arbeloa 81.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us