X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Levante 2-0 Real Madrid

imageshack.us

Vedno je zapleteno igrati povratno tekmo, potem ko prvo tekmo zmagaš z visokim rezultatom (8-0), zaradi česar se je tudi zelo težko ustrezno motivirati. Vse to je na svoji koži včeraj okusil tudi Real, čeprav je bila začetna postava Mourinha kljub veliko spremembami dobra, vendar pa glede na situacijo, intenzivnost na tekmi belih ni bila na pravi ravni.

V prvem polčasu moštvi praktično nista imeli priložnosti za zadetek. Levante se je bolj osredotočil na to, da zaplete stvari s čim več prekrški, kot pa na doseganje zadetkov. Real Madrid je vseskozi prevladoval, vendar pa ni imel dovolj hitrega tempa igre. Canales je tako imel še najlepšo priložnost, potem ko je prejel dobro podajo s strani Pedra Leona, a je nastreljal le domačega branilca.

Na začetku drugega polčasa je v igro namesto Carvalha vstopil Pepe. Real Madrid je začel igrati še hitreje igro in Mourinho se je kmalu odločil, da namesto Benzemaja v igro pošlje Kakaja (55′), s čimer je Brazilec postal prvi napadalec Reala. V nadaljevanju je Levante dobil praktično podarjen strel iz najstrožje kazni, potem ko je žoga v kazenskem prostoru zadela Gaga v roko, ki jo je imel ob svojem telesu. Iz enajstih metrov je streljal Xisco, ki je tudi zadel ter tako povedel domače v vodstvo. Tri minute kasneje se je poškodoval Mateos in Mourinho je zato namesto njega v igro poslal Juanfrana. Nekaj težav je imel tudi povratnik Canales, ki je tako moral zadnjih 20 minut igrati s krči v nogah. Beli so imeli najlepšo priložnost v 83. minuti, ko je Kaka z glavo zadel prečko. Levante je tri minute kasneje odločil tekmo, potem ko je iz prostega strela neubranljivo zadel Sergio. Kljub zmagi 2-0 Levanteja, pa je v četrtfinale kraljevega pokala napredoval Real Madrid, potem ko so beli na prvi tekmi zmagali z rezultatom 8-0.

Stadion: Ciutat de Valencia (Valencia)
Sodnik: Javier Estrada Fernández
Levante 2-0 Real Madrid
Xisco Munoz 62. (11m), Sergio 86.
Naprej Real Madrid z 8:2.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us