X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mourinho najboljši trener leta

imageshack.us

Danes natanko ob 19:23, je v Zürichu Jose Mourinho prejel nagrado FIFA za najboljšega trenerja preteklega leta. Njegovi neverjetni uspeh v sezoni 2009/10 (Liga prvakov, Serie A in italijanski pokal) so mu pomagali, da je premierno osvojil to častno nagrado.

“Rad bi čestital obema čudovitima trenerjema: Vicenteju del Bosqueju in Pepu Guardioli. Zelo trdo sem delal, da sem prišel tako daleč, vendar pa mi tega nisem naredil sam. Rad bi se zahvalil moji igralcem, mojim kolegom, predvsem pa tisti, ki me imajo radi in ki so me vselej podpirali, da sem lahko izkusil ta zelo poseben trenutek.”

Najboljša Mourinhova sezona do sedaj, je bila brez dvoma sezona 2009/10, v kateri je z milanskim Interjem osvojil italijansko prvenstvo, pokal Italije in Ligo prvakov. Po zgodovinskem trojčku na klopi Neroazzurov ga sedaj vsi obravnavajo kot najboljšega trenerja na svetu.

Za najboljšega trenerja leta 2010, so Portugalca izbrali selektorji reprezentanc in njihovi kapetani, kakor tudi novinarji z vsega sveta, s čimer je Mourinho prejel več točk kot njegova kolega, Vicente del Bosque in Pep Guardiola.

Popoln niz Mourinha kot trener v letu 2010 se ni končal z naslovi, ki jih je osvojil z Interjem pred poletjem. Temu je sledil nato podpis za Real Madrid, s katerim je na 28. uradnih tekmah zabeležil 23 zmag, 3 remije in le 2 poraza.

Generalni direktor Real Madrida Jorge Valdano in direktor za institucionalne odnose Emilio Butragueño sta prav tako odpotovala v Zurich na gala prireditev v podporo trenerju, kot tudi igralcema Casillas in Cristianu Ronaldu.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us