X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Nepozabno leto Mourinha

imageshack.us

Brez vsakega dvoma je bila sezona 2009/10, najuspešnejša sezone v bogati karieri Joseja Mourinha. Trenutni trener Real Madrida je z milanskim Interjem osvojil italijansko prvenstvo, pokal Italije in Ligo prvakov, s čimer je samo še potrdil status najboljši trener na svetu. Pika na i tej odlični sezoni je vsekakor bil podpis za Real Madrid v poletnih mesecih.

Mourinho je bil predstavljen kot novi trener Interja, 3. junija 2008, ko je znova dal navijačem in igralcem upanje, po velikih uspehih, ki jih je imel v Porto in v Chelseaju.

V svoji prvi sezoni pri Interju je osvojil italijanski super pokal in italijansko prvenstvo, s čimer si je prislužil nagrado najboljšega trenerja Italije za sezono 2008/09. V naslednji sezoni je ekipo vodi do nove zmage v italijanskem prvenstvu, kakor tudi do italijanskega pokala in do naslova Lige prvakov, ki ga Inter ni osvojil pred tem že celih 45 let.

28. maja 2010, šest dni po zmagi v Ligi prvakov na stadionu Santiago Bernabéu, je Real Madrid napovedal podpis s portugalskim strategom, predsednik Florentino Perez ga je med drugim predstavil kot najboljšega trenerja na svetu.

Odkar Mourinho vodi Real Madrid, je na 28. uradnih tekmah zabeležil 23 zmag, 3 remije in le 2 poraza. Beli so trenutno na drugem mestu v La Ligi, kjer so 15-krat zmagali, 2-krat remizirali in le enkrat izgubili. Madridiste so se pod vodstvom Mourinha uvrstile tudi v četrtfinale Copa del Rey, kjer se bodo soočile z Atletico Madridom.

V Ligi prvakov je Real Madrid do sedaj petkrat zmagal in le enkrat remiziral, pri čemer so beli osvojili največ točk od vseh ostalih 32-ih ekip, ki so sodelovale v skupinskem delu. Prav tako pa je Real v skupinskem delu osvojil največ točk do sedaj ter pri tem dosegel kar 15 zadetkov in prejel le dva.

imageshack.us imageshack.us