X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Casillas in Cristiano Ronaldo v idealni enajsterici FIFA/FIFpro 2010

imageshack.us

Jose Mourinho ni bil edina Madridista, ki je včeraj na gala prireditvi v Zurichu, saj sta bila Iker Casillas in Cristiano Ronaldo v glasovanju več kot 50.000 nogometašev iz celega sveta izbrana v idealno enajsterico FIFA / FIFPro leta 2010.

Nagrada je prišla kot zadnji v dolgem seznamu osebnih pohval za Casillasa, ki je decembra v Nemčiji prejel nagrado zlato rokavico, francoski športni častnik L’Equipe ga je nagradil z nagrado najboljšega vratarja preteklega leta in IFFHS ga je na začetku leta 2011 nagradil z nagrado najboljšega vratarja leta 2010.

“Zelo sem vesel, da se med najboljšimi,” je dejal vratar, “to nagrado sem sedaj dobil že dve leti zaporedoma, kar vsekakor ni lahko. To je zame pika na i nepozabnemu letu. Vedno upaš, da bo naslednje leto še boljše, vendar pa ne vem, kako bi lahko dosežke iz lanskega leta še izboljšal.”

Cristiano Ronaldo je postal že stalnica v idealnih postavah leta. Portugalec je imel neverjetno leto 2010, v katerem je dosegel več golov kot kdaj koli prej v svoji karieri (48 golov, 13 več kot leta 2008). Ronaldo cilja, da bi te številke presegel v letošnjem letu, potem ko je na dveh ligaških tekmah dosegel že 5 golov (2,5 gola na tekmo).

FIFA in FIFPro (Mednarodne zveze poklicnih nogometašev) sta združila moči leta 2009 in tako skupaj objavljata idealno postavo preteklega leta. Več kot 50.000 nogometašev iz celotnega sveta je glasovalo za najboljše igralce na vsakem položaju. Casillas in Ronaldo sta bila med drugim izbrana že leto poprej v idealno enajsterico.

Najboljšo enajsterico leta 2010 sestavljajo: Iker Casillas (Real Madrid), Maicon (Inter), Lucio (Inter), Pique (Barcelona), Puyol (Barcelona), Wesley Sneijder (Inter), Xavi (Barcelona), Iniesta (Barcelona), Messi (Barcelona), Villa (Barcelona) in Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

imageshack.us imageshack.us imageshack.us

Poleg nagrade za najboljšega trenerja leta 2010 in idealne enajsterice leta 2010, so na slovesnosti podelili nagrado za najboljšega nogometaša leta, ki jo je nekoliko presenetljivo že drugič zaporedoma dobil Lionel Messi. Najboljša igralka leta je že četrtič zapored postala Brazilska reprezentantka Marta. V ženski konkurenci trener je nagrado prejela nemška selektorica Silvia Neid. FIFA je tokrat premierno podelila nagrado tudi za najlepši zadetek sezone in sicer je nagrado poimenovano po nekdanjem odličnemu igralcu Real Madrida, Ferencu Puskasu, v konkurenci desetih mojstrovin pa je slavil sijajen volej Turka Altintopa iz kvalifikacijske tekme za uvrstitev na SP med Kazahstanom in Turčijo. Fifa je podelila tudi predsedniško nagrado, ki je pripadala Južnoafričanu Desmond Tutu, nagrado za fair play pa je pripadla ženski ekipi Haitija do 17 let.