X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Stroj za doseganje zadetkov

Cristiano Ronaldo nadaljuje z odlično strelsko formo tudi v novem letu. Po treh zadetkih, ki jih je dosegel v nedeljo proti Villarrealu, je Portugalec v La Ligi že pri 23. zadetkih na 18. tekmah. Špansko prvenstvo niti še ni na polovici sezone, pa Ronaldu manjka samo še 15 zadetkov, da bi podrl dosedanji strelski rekord legendarnega Huga Sancheza (iz sezone 1989/90) in Telma Zarre (iz sezone 1950/51), ki sta v eni sezoni zabila 38 zadetkov. Še več Ronaldo je na 62 uradnih tekmah v dresu Real Madrida, dosegel že kar 63 zadetkov.

Že sam Jose Mourinho je dejal, da bi lahko bila letošnja sezona najuspešnejša v karieri Cristiana Ronalda in Realova sedmica to tudi nakazuje. V nedeljo proti Villarrealu je vpisal svoj novi hat-trick v dresu kraljevega kluba, svojega že četrtega, s čimer je po 18. odigranih krogih La Lige dosegel že neverjetnih 23 zadetkov (na lestvici najboljših strelcev vodi pred Messijem, ki je dosegel 18 zadetkov), kar pomeni, da v povprečju doseže 1,28 zadetka na tekmo. Od teh 23. golov jih je Ronaldo 16 dosegel z desno nogo, 5 z levo nogo in 2 z glavo. V samo 18. krogih je tako Ronaldo že prehitel kar 33 igralcev, ki so na koncu sezone osvojili nagrado Pichichi, ki jo prejme najboljši strelec La Lige. Prav tako pa je Portugalec v nedeljo postal tudi najboljši strelec v zgodovini Real Madrid v tej fazi sezone, potem ko je prehitel legendarnega Ferenca Puskas (21 zadetkov v sezoni 1960/61).

Če bo Portugalec nadaljeval s svojo serijo zadetkov, potem lahko že sedaj rečemo, da je na več kot odlični poti, da postane najboljši strelcem Primere v njeni zgodovini. Trenutno si rekord največ doseženih zadetkov v eni sezoni lastita Hugo Sanchez (1989/90) in Telmo Zarra (1950/51), ki sta v eni sezoni zabila 38 zadetkov.

Neverjetne so tudi številke Ronalda, kar zadeva vseh uradnih tekem, ki jih je odigral v dresu belega baleta. “CR7” je v dresu Real Madrida do sedaj odigral 62 uradnih tekem ter pri tem dosegel kar 63 zadetkov, kar pomeni, da v povprečju doseže več kot zadetek na tekmo. Do sedaj je samo dvema igralcema v zgodovini Real Madrida uspelo v povprečju doseči več kot zadetek na tekmo in sicer je Manuel Olivares (1931-1934) dosegel 77 zadetkov na 73. tekmah (povprečje 1.05 zadetka na tekmo) in Fernando Sañudo, ki je za Real igrala od leta 1934, pa do leta 1936 ter pri tem dosegel 69 zadetkov na 64. tekmah (povprečje 1,07 zadetka na tekmo).