X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho, Casillas & Cristiano Ronaldo

imageshack.us

Realmadrid TV in Realmadrid.com sta v ponedeljek zvečer med povratkom z gala prireditve FIFA Ballon d’Or opravila skupinski intervju z Josejem Mourinhom, Ikerjem Casillasom in Cristianom Ronaldom. Glava tema pogovora je bila prihodnost Real Madrida.

Naj se za trenutek ustavimo pri vašem objemu s Casillasom, Cristianom Ronaldom in tremi igralci Interja iz Milana potem, ko ste bili razglašeni za najboljšega trenerja leta.
Mourinho: Trenerji nismo ni brez igralcev. Zelo težko obdobje imaš, če igralci ne opravijo svojega deleža. Če ne zgradiš sočutja s svojimi igralci, potem boš zagotovo imeli težko delo. Ob meni je bilo pet mojih igralcev, dva iz Real Madrida in trije iz Interja. Bilo je super, ker je bilo prisotnih pet igralcev, ki so veliko prispevali k tej nagradi. Postal sem čustven, ker verjamem, da so igralci najbolj pomembni. Vseh pet sem objel, ker brez tistih s katerimi delam, brez ljubezni moje družine in brez motivacije, zagotovo ne bil bil to kar sem sedaj. Vedno se bom držal svojih igralcev in sedaj hočem osvojiti naslove s tema dvema (pokaže na Casillasa in na Cristiana Ronalda).

Kaj Mourinho prinese igralcem, ki jih trenira, da si je zaslužil tolikšno spoštovanje?
Casillas: Skupaj delamo že šest mesecev in v tem času sem imel le malo opravka z Mourinhom, ki ga pozna večina ljudi. Vedno pokaže skrb za vseka in nikoli ne pozabi na tiste, ki so vedno v stiku z igralci. Res se dobro ujamemo v slačilnici in vsi moji soigralci in tudi sam sem navdušen, da ga imamo v klubu. Upamo, da bo ostal še dolgo časa. Real Madrid je v Mourinhu našel trenerja za dolgo časa.

Cristiano Ronaldo: Tisti, ki so najbolj profesionalni so tisti, ki jim je največ uspelo v življenju. To se dogaja tako z igralci, kot tudi s trenerji in zato sem vedel, da bo zmagal. Vsak drug rezultat bi bil nepravičen. Osvojil je tri pomembne naslove in zato si nihče ni bolj zaslužil nagrade kot on. Zelo sem vesel za njega. Mourinho in njegovi sodelavci so zelo profesionalni. Bila sem kar malo šokirana, ko sem začel delati z njimi, saj so me le še dodatno motivirali. Vedno sem si želel delati z njim, ne samo zato, ker je najboljši, ampak tudi zato, ker je Portugalec in zaradi njegovih preteklih uspehov. Te sanje so se mi uresničile in sedaj upam, da lahko osvojimo vse to, kar je osvojil z Interjem, Chelseajem in Portom.

Casillas: Upajmo, da bo temu tako, ker bi to bilo zelo dobro za vse Madridiste. Upam, da bomo naslednje leto videli veliko članov Real Madrida, ki bodo nominirani za vse te nagrade, saj bi to bil pomenilo, da smo imeli uspešno sezono.

Trener Real Madrida je pravkar osvojil nagrado, tako da je sedaj čas, da te nagrade osvojijo tudi igralci.
Mourinho: Če bi mi rekli, da bom tudi prihodnje leto zmagal to nagrado, bi jim odgovoril, da bi raje videli, da zmaga eden od mojih igralcev. Želimo imeti dva ali tri igralci med kandidati. Nekega dne mora tudi vratar osvojiti nagrado Ballon d’Or in upam, da bo to prav Casillas, ker je najboljši.

Skrajni čas je že, da vratar osvoji to nagrado. Yashin je edini vratar, ki mu je to do sedaj uspelo.
Casillas: Cristiano je zmagovalec in zato hoče biti med tremi finalisti v naslednjem letu.

Cristiano Ronaldo: Casillas je igralec na igrišču in ima zato enako vrednost kot ostali. Menim, da bi morala biti že med tremi letošnjimi finalisti. Postal je svetovni prvak in je branil zelo dobro.

Mourinho: Tako kot je obranil strel Robbena v finalu.

Cristiano Ronaldo: Obramba Robbenu, obramba enajstmetrovke proti Paragvaju. Res ne razumem kriterijev za nagrado FIFA Ballon d’Or, ampak pa bi bil sam zelo vesel, če bi jo vratar osvojil.

imageshack.us

Cristiano Ronaldo si jo prav tako zasluži.
Casillas: Je že tako nadarjen, da si jo že zaradi tega zasluži. Od sebe zahteva le najboljše, ker je rojen zmagovalec in želi, da bi bil med tremi finalisti v naslednjem letu. Naredili bomo vse kar se bo dalo, da bi mu pomagali. Ne bi smel imeti nobenih dvomov, da mu tudi sami želimo, da bi bil najboljši. Imeti najboljšega igralca na svetu prav tako spada k Real Madridu.

Kako bi opisali Mourinha? Kakšen je pri vsakodnevnih zadevah?
Cristiano Ronaldo: Ni naključje, da je osvojil toliko naslovov v zadnjih petih ali šestih letih. V tem kratkem času, ki smo ga preživeli skupaj, me je že veliko naučil. Vsak dan se naučim nekaj novega. Sedaj se počutim bolj popolnega kot kdajkoli prej in želim, da se še naprej učiti, ker Mourinho je eden od razlogov za naš uspeh. Počutim se zelo dobro pri delu z njim v Real Madridu.

Casillas: Nekaj sem se naučil od vsakega od mojih dosedanjih trenerjev. Vsak me je naučil nekaj novega. Kot kapetan Španije in Real Madrid, veliko časa s trenerjem preživiva skupaj. Od njegove prihoda sem sedaj veliko bolj zrel. Mourinho je prava oseba, da mi pomaga še naprej napredovati in da mi pomaga zbližati ekipo kot še nikoli prej.

No trener, uživajte v praznovanju.
Mourinho: Kakšna mešanica čustev. Kljub dejstvu, da jutri je šolski dan, sem prepričan, da bodo moji otroci še vedno budni, ko bom prišel domov in da me bodo čakali z mojo ženo. Torej še več čustev, ampak že jutri je nov dan.

imageshack.us