X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je na sredini novinarski konferenci po treningu komentirala operacijo Higuaina ter pred tekmo z Atleticom, pohvalil mestnega tekmeca.

“Operacija Higuain je potekala dobro. Vse je normalno in se je vse zgodilo, kot sem pričakoval, potem ko sem se s takšno operacijo sam srečal pri izkušenemu John Terryu v Chelseaju. Klinično okrevanje je ena stvar in funkcionalno okrevanje pa je druga stvar. Higuain začel trening v nekaj mesecih in bo lahko igral nato dva meseca kasneje, vendar pa bo popolnoma pripravljen šele naslednjo sezono. Klub, igralci, njegova družina in jaz sem si želimo, da bi bil igralec, kakršen vemo da je.”

“Klub se odloča o tem, če je potrebna kakšna okrepitev. Sam bom še naprej vsak dan delal na enak način. Odsotnost nekoga, kot je to Higuain, je slabše za napad, vendar pa je to situacija v kateri smo se znašli. Ni popolnih ekip, toda ekipa, ki jo imamo sedaj je zelo dobra.”

“Kaka oddaja dobre vibracije. Ekipa je zmagovala proti Getafam, ko je dočakal svoj povratek in tekma proti Levanteju pri tem ni imel nič s tem. Po drugi strani pa je imela tekma proti Villarrealu zelo intenzivna in je opravil svoje delo zelo dobro. Imamo dovolj igralcev za uporabo sistema rotacij za nekatera igralna mesta. Jasno je, da ne bomo na vsaki tekmi v januarju uporabili istih enajst igralcev. Raje izkusim pritiska in imam tako težak razpored sedaj, kot pa da bi bil izločen iz Lige prvakov, ali da ne bi imel več možnosti za zmago La Lige.”

“Pričakujem, da bo Atletico Madrid na Bernebeu odigral po svojih najboljših močeh. Igrajo zelo dober nogomet in njihov trener je odličen. Njihovi igralci so prav tako zelo dobro in so vsekakor nekoliko prizadeti zaradi zadnjega poraza 4-1. Njihov poraz v Alicanteju je najslabša stvar za nas, ki se je lahko zgodila, ker bodo sedaj zelo motivirani za zmago na tej tekmi. Prav tako imajo tudi veliko navijačev, ki jim bodo zelo pomagali. Tekma bo vsekakor zelo težka.”

“Vesel sem, da je bil rdeči karton Canija razveljavljen, ker je pomemben igralec za Villarreal, ki mora sedaj odigrati pomembno. Kljub temu, če bi eden od mojih igralcev vrgel plastenko v nekoga, bi dobil trimesečno prepoved igranja. Če bi sam to naredil, ni bi smel več opravljati trenerskega dela. V mene je vrgel plastenko, vendar pa sam tega ne smatram kot agresija. Bila je samo gesta od še ene osebe, ki misli, da vse kar delam ima negativno konotacijo.”