X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Real Madrid-Atletico Madrid

Real Madrid in Atletico Madrid se bosta danes ponovno spopadla, potem ko je od zadnjega njunega dvoboja minilo malo več kot dva meseca. Obe ekipi se bosta borili za mesto v polfinalu Copa del Rey, prva tekma četrtfinala pa je na sporedu že danes ob 22:00 na Santiago Bernabeu.

Mourinho je prepričan, da zadnji težak poraz Atletica proti Hercules, bo ekipo le še dodatno motiviral ekipo, da si priigra zmago na Bernabeu, kjer so beli v tej sezoni do sedaj zmagali na prav vseh tekmah.

Po prestani kazni se v ekipo Reala vrača Arbeloa, medtem ko bodo Pepe, Dudek in Higuain manjkali zaradi poškodb, vendar pa bo zato lahko znova na svoj račun prišel Cristiano Ronaldo, ki bo tako imel novo priložnost za še izboljšanje svojega strelskega izkupička v letu 2011 (v letošnjem letu ima trenutno povprečje 1,66 gola na tekmo).

V sredo je Juanfran Torres okrepil vrste Atletica, ki je tudi že med vpoklicanimi igralci trenerja Sancheza Floresa. Na Bernabeu bo tudi druga okrepitev Atletica, Elias, ki pa še vedno čaka mednarodno potrditev njegovega prestopa, da bi lahko že debitiral proti Real Madridu. Perea je okreval po zvinu, ki mu je preprečil, da bi igral proti Herculesu, toda je pa na drugi strani poškodovan Tiago.

Atletico ni zmagal na Santiago Bernabeu že vse od 30. oktobra 1999 in Real Madrid je mestnega tekmeca premagal na 10. od skupno 15. zadnjih tekmah v Copa del Rey, s čimer imajo beli zelo lepe možnosti, da še izboljšajo to statistiko.

STATISTIKA REAL MADRID PROTI ATLETICU MADRID V COPA DEL REY
Tekme Z R P DG PG
Domače tekma 15 7 8 0 29 14
Gostujoče tekme 15 6 4 5 12 14
Nevtralno igrišče 1 0 0 1 1 2
Skupaj 31 13 12 6 42 30

Z – zmaga, R – remi, P – poraz, DG – doseženi goli, PG – prejeti goli